Formule 1

Xclusief: Juan Manuel Correa geniet van de Nederlandse cultuur bij Van Amersfoort: “Ik pas er goed bij, ze hebben goede humor”

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 augustus 2023 20:01

Juan Manuel Correa maakt zich op voor de 2023 Dutch Grand Prix. De Formule 2-coureur rijdt dit jaar voor het Nederlandse team van Van Amersfoort Racing en rijdt naast Richard Verschoor, een Nederlandse coureur. De Ecuadoriaan voelt zich al erg op zijn gemak in Nederland en geniet van de Nederlandse cultuur. In een exclusief interview met RaceXpress vertelde hij over zijn seizoen, de band met zijn team en zijn toekomst.

Juan Manuel Correa

Correa werd wereldwijd bekend na zijn crash in de sprintrace van de Formule 2 op het circuit van Spa-Francorchamps in 2019. Daar kwam Anhtoine Hubert om het leven en raakte Correa zeer zwaar gewond. 14 maanden kon hij nauwelijks iets en vocht hij de eerst periode voor zijn leven.

In 2021 keerde hij terug in de autosport en maakte hij zijn rentree in de FIA Formule 3. Met horten en stoten ging hij verder. Ook in 2022 reed hij nog in de F3 en scoorde hij tijdens de sprintrace in Zandvoort zelfs een podium. Eind 2022 kreeg hij een contract aangeboden voor Van Amersfoort Racing en reed hij de laatste ronde in Abu Dhabi. In 2023 maakte hij zijn full-time rentree in de Formule 2. Tot nu toe scoorde hij twaalf punten en daar is hij erg tevreden mee. Correa zegt zich erg thuis te voelen in ons land: "De Nederlandse cultuur binnen het team is prettig”, begint hij voor zijn sponsor-evenement van Invicta. "Ik pas er goed bij. Ze hebben een goed gevoel voor humor, er werken bijna alleen maar Nederlands, dus ik heb goed kunnen ervaren hoe de Nederlandse cultuur werkt."

Hij neemt het op tegen Richard Verschoor, die niet alleen meer ervaring heeft in de Formule 2, maar ook makkelijker integreerde in het Nederlandse team. Toch heeft Correa het prima naar zijn zin naar zijn Hollandse teamgenoot: "Richard en ik pushen elkaar veel. We respecteren elkaar en werken goed samen. We hebben elkaar al een tijdje gekend. We hebben samen in andere categorieën geracet. We hebben veel respect voor elkaar en we hebben een goede relatie. We duwen elkaar hard en dat helpt ons allebei en ook het team. Ik denk dat het een goede combinatie is geweest."

Wie Van Amersfoort zegt, moet ook Frits zeggen. Frits van Amersfoort is de grote baas bij het team en ook over Frits is de Ecuadoriaan louter positief: "Frits is een aardige vent. We kunnen goed met elkaar opschieten. Hij is heel aardig, we begrijpen elkaar goed en we werken goed samen. Ik denk dat hij als teambaas veel ervaring heeft en hij begrijpt de coureurs goed. Hij luistert naar onze feedback en probeert ons te helpen waar mogelijk. Het is fijn om met iemand te werken die echt betrokken is bij het team en zijn coureurs."

VAR is bezig aan slechts hun tweede seizoen in de Formule 2. Correa ziet potentie, maar hij ziet ook dat er nog genoeg werk aan de winkel is: "Het team heeft nog veel werk te doen. Het is een nieuw team in F2 en organiseert zich nog steeds. Het is niet altijd makkelijk geweest, we hebben wat ups en downs gehad. Maar over het algemeen hebben we dit jaar goed samengewerkt en is het een goede werkomgeving geweest. Ze hebben zeker potentieel en ik denk dat als ze zich verder ontwikkelen, ze een competitief team kunnen worden in de toekomst."

Het is dan ook nog maar de vraag of Correa volgend jaar nog steeds bij Van Amersfoort rijdt: "De deur staat wijd open voor volgend jaar. Opties zijn onder meer blijven in F2, overstappen naar endurance racing of overwegen van kansen in de VS. Ik bekijk alle mogelijkheden en aanbiedingen. Blijven bij Van Amersfoort zou fijn zijn. Het is geweldig om twee jaar op rij met hetzelfde team te werken. Ik geloof nog steeds dat ik veel beter kan presteren in F2 als ik nog een jaar krijg", laat hij los.

Op dit moment is hij zich aan het opmaken voor het weekend in Zandvoort. Bij de popup-store van zijn sponsor Invicta staan tijdens het interview al bijna honderd mensen ongeduldig te wachten om met Correa op de foto te gaan. De support voor de VAR-coureur is zichtbaar groot: "Ik heb veel fans hier in Nederland, wat heel leuk is. Het is eigenlijk een van de redenen waarom ik zo'n goede band heb met het Van Amersfoort Racing-team, omdat ik al fans in Nederland had voordat ik bij het team kwam. Het voelt geweldig om die steun te hebben, vooral tijdens het racen op Zandvoort. De fans zijn hier echt gepassioneerd en ik krijg veel steun van hen, wat mijn motivatie verhoogt."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS