Formule 1

Zoon van voormalig F1-coureur Alexander Wurz in de voetsporen van zijn pa?

Uitgegeven door HJ van Keulen • 29 september 2024 06:01

Trident Motorsport kondigt met trots de eerste van drie coureurs aan voor het FIA Formule 3-kampioenschap van 2025. Het team uit Milaan, dat opereert vanuit Ossona en dat in 2023 de kampioenstitel won met Gabriel Bortoleto en in 2024 met Leonardo Fornaroli, zet komend seizoen de veelbelovende Oostenrijkse coureur Charlie Wurz in.

Charlie Wurz racet met Trident Motorsport in 2025 FIA F3

Voor de 18-jarige tweede generatie racers wordt het komende jaar zijn tweede jaar in de serie, waarin hij dit jaar debuteerde en tien punten scoorde. Als zoon van Alex Wurz, drievoudig F1-podiumwinnaar, won Charlie in 2023 de F.4 UAE-titel en het jaar daarop het Formula Regional Oceania-kampioenschap. Na een seizoen van leren en vooruitgang boeken in het FIA Formule 3-kampioenschap is de inwoner van Monte Carlo klaar voor een competitief seizoen.

Giacomo Ricci, Team Manager Trident Motorsport: “We zijn erg blij om te kunnen aankondigen dat Charlie Wurz deel gaat uitmaken van de Trident Motorsport-familie. Charlie is slim en snel en zal zijn tweede jaar in het FIA Formule 3-kampioenschap rijden. We zijn ervan overtuigd dat hij onze kleuren goed kan vertegenwoordigen. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken tijdens de testsessie na het seizoen.”

Charlie Wurz, Trident Motorsport-coureur, FIA F3-kampioenschap 2025: “Ik ben erg blij dat ik bij Trident heb getekend en dat ik kan meedoen met het team dat de laatste twee titels in het FIA Formule 3-kampioenschap heeft gewonnen. De prijzenkast van het team kan niet prestigieuzer zijn. Er is al een goede chemie met het team, omdat we dezelfde motivatie en wil om te winnen delen. Ik weet dat ik veel van hen kan en moet leren. Ik ben al aan het trainen voor volgend jaar en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS