Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Bianca Bustamante en Aurelia Corine Nobels (ART Grand Prix) maken debuut in de laatste ronde van Euro 4 op Monza

Uitgegeven door HJ van Keulen • 3 oktober 2024 04:01

Monza - Het Franse team ART Grand Prix maakt zijn debuut in de Formule 4 tijdens de seizoensfinale van het Euro 4-kampioenschap op het F1-circuit van Autodromo Nazionale Monza in het weekend van 4-6 oktober. achter het stuur van de auto's: Bianca Bustamante en Aurelia Corine Nobels!

Het Franse team ART Grand Prix maakt zijn debuut in de laatste ronde van Euro 4 op Monza met Bianca Bustamante en Aurelia Nobels

ART Grand Prix werd in 1996 opgericht door huidig Ferrari F1-teambaas Frédéric Vasseur en is actief in de FIA Formule 2, FIA Formule 3, F1 Academy en het Formula Regional European Championship by Alpine. In de loop der jaren heeft het team uit Essonne talloze talenten ontwikkeld die het hoogste niveau hebben bereikt. Met meer dan 200 overwinningen op zijn naam, onder leiding van CEO Sébastien Philippe, onder de technische leiding van Frédéric Guyot en de sportieve leiding van Mathieu Zangarelli, heeft het team het Euro 4-kampioenschap, gepromoot door ACI Sport en WSK Promotion, gekozen voor zijn intrede in de Formule 4-racerij.

Wat dit weekend nog spannender maakt, is de volledig vrouwelijke line-up met Bianca Bustamante en Aurelia Corine Nobels. Beide coureurs zijn al bekende gezichten in de F4-scene: de Filipijnse nam in 2023 deel aan de ronde van het Italiaanse F.4-kampioenschap op Spa-Francorchamps, terwijl de Braziliaanse Aurelia Corine Nobels vorig jaar het hele seizoen deelnam aan zowel de Italiaanse serie als het Euro 4-kampioenschap.

Bianca Bustamante
Bianca Bustamante is geboren in 2005 en komt uit Manilla, Filippijnen. Ze begon haar racecarrière op 5-jarige leeftijd en maakte al snel naam met talloze overwinningen in de karting. In 2022 maakte ze de overstap naar autoracen. In 2024 neemt Bustamante deel aan de F1 Academy van ART Grand Prix en in 2023 werd ze aangekondigd als de eerste vrouw in het McLaren Racing Driver Development-programma als F1 Academy-coureur van het team.

Aurelia Corine Nobels
Aurelia Corine Nobels werd in 2007 geboren in Boston (VS) uit Belgische ouders. Ze groeide op in Brazilië, waar ze de Braziliaanse nationaliteit aannam. Ze begon haar kartcarrière op jonge leeftijd en bereikte de hoogste rangen in 2020 en 2021. In 2022 maakte ze haar debuut in de Formule 4, waarmee ze de aandacht trok van Scuderia Ferrari. Aan het einde van het jaar sloot ze zich aan bij de Ferrari Driver Academy. In 2023 nam ze deel aan het volledige seizoen van zowel het Italiaanse F.4-kampioenschap als het Euro 4-kampioenschap. In 2024 debuteerde ze in de F1 Academy, waar ze uitkomt voor ART Grand Prix.

ART Grand Prix neemt in het weekend van 27 oktober ook deel aan de laatste ronde van het Italiaanse F.4-kampioenschap, opnieuw op het Autodromo Nazionale Monza.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS