Karting • GK4 Kartseries

Levi Paap als een 'Gele Duivel' uit een doosje naar zege in GK4 in Kerpen: "Mooiste zege tot nu toe"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2024 13:09

KERPEN - Met een ietwat onverwachte, maar welverdiende overwinning heeft Levi Paap uit Nootdorp zaterdag zijn stempel gedrukt op de vijfde ronde van de GK4 Kart Series. Op het fameuze kartcircuit van Kerpen toonde het twaalfjarige talent van Young Driver Academy (YDA) in de Mini-klasse zijn doorzettingsvermogen en snelheid. Dat resulteerde in een welverdiende zege!

Levi Paap zegeviert in GK4 Kart Series na spannende ontknoping

"Ik ben erg blij met mijn overwinning hier in Kerpen", was de reactie van Levi nadat hij als een 'Gele Duivel' naar de zege ging. "Het was spannend, want ik kwam niet als eerste over de finish, maar ik wist dat er nog straffen uitgedeeld zouden worden. Uiteindelijk kreeg iedereen voor me een straf en won ik alsnog. Ik heb hier, buiten de baan, meer gejuicht dan op de finish zelf."

Hoewel dit niet Levi’s eerste overwinning was, beschouwde hij deze als extra waardevol. "Want dit is wel mijn mooiste overwinning tot nu toe”, legde hij uit. “Vooral omdat het op een hoger niveau is en op een technische baan waar ook Michael Schumacher en Sebastian Vettel hebben gereden", zei hij trots.

Levi's prestatie is des te indrukwekkender gezien zijn recente overstap naar de Young Drivers Academy van Stefen Buitelaar. Dat bleek dus een uitstekende zet. "Ik kende iedereen al en voelde me meteen op mijn gemak", vertelde hij. "Ik krijg hier zoveel begeleiding dat ik wist dat ik de baan snel onder de knie zou krijgen, ook al had ik er niet vaak gereden."

Met het oog op het kampioenschap staat Levi er goed voor. "Ik sta nu waarschijnlijk in de top drie of top vier. Er zijn nog twee races te gaan in de GK4, dus ik maak nog een goede kans om op het podium te eindigen. Vooral omdat de nummer één vandaag wat minder punten heeft gepakt", keek hij vooruit.

Levi Paap als een Gele Duivel

Naast de GK4 Series is Levi ook in de running voor de titel van het clubkampioenschap van Strijen. "Over twee weken heb ik nog de laatste race van het clubkampioenschap. Daar sta ik nu eerste met zeven punten voorsprong", zei hij. “Ik denk dat het wel moet lukken om de titel te winnen. Dat zou echt heel leuk zijn.”

Met zijn overwinning in de GK4 Kart Series en de steun van zijn team voelt Levi zich klaar voor de uitdagingen die nog komen, gaf hij aan. “Ik kan niet wachten om in de komende races weer alles te geven en hopelijk het seizoen af te sluiten met nog meer successen!"

Levi bedankte het hele YDA-team, met name Stefan voor zijn hulp op de baan en zijn ouders.

Levi Paap wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door onder andere WoonHolland (in het bijzonder Sanne Shepherd en Maurits Telgenkamp), Gele Duivel Limoncello made in Pijnacker en Koffiehuys Koning te Delft.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS