Karting • GK4 Kartseries

Natan Hommel verovert eerste podium van seizoen in GK4 Kart Series! "Niet kunnen trainen, maar toch mooi resultaat"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2024 15:28

MARIEMBOURG - De zesde ronde van de GK4 Kart Series heeft Natan Hommel zijn eerste podiumplaats van het seizoen opgeleverd. De snelle coureur uit Zeewolde eindigde zondag op het circuit van Mariembourg knap als derde in de Formula Honda 9PK Junioren-klasse. Een prestatie die des te indrukwekkender is gezien het feit dat hij niet voor deze race heeft kunnen trainen.

Natan Hommel

De jonge coureur van topteam SignMind Racing toonde zich verrast door zijn eigen prestatie op het uitdagende circuit van Mariembourg. "We waren niet in de gelegenheid om voor dit weekend te trainen, maar toch zo'n mooi resultaat behaald. Dat is wel bijzonder", zei een trotse Natan. Het was overigens niet zijn eerste podiumplaats. "Ik heb weleens eerder een podium gehad in Genk, tijdens de laatste race van vorig seizoen, ook in de 9PK Junior-klasse."

Natans weg naar het podium was er één van gestage progressie gedurende de dag. In de eerste heat eindigde hij als zesde, gevolgd door de vierde plaats in de tweede heat. In de finale denderde hij naar de derde plaats en dat betekende dus zijn eerste podiumplaats van het seizoen.

De afstand tot zijn woonplaats Zeewolde maakt regelmatig trainen op de Zuid-Belgische piste lastig, maar dat weerhield hem er niet van om te excelleren. Het circuit bleek Natan goed te liggen. "Het zijn hier best snelle bochten, daar houd ik wel van. Het circuit is ook een beetje heuvelachtig. Dat is leuk om op te rijden", legde hij uit.

Zijn passie voor de kartsport ontstond al op jonge leeftijd. "Ik ben begonnen toen ik een kinderfeestje voor mijn tiende verjaardag gaf. We hadden karts gehuurd en dat leek me wel vet. Ik was toen negen jaar oud", vertelde hij.

Wat begon als een leuke activiteit, groeide uit tot een serieuze sport. Hij had er aanleg voor. "Mijn ouders ontdekten dat je indoor kartlessen kon volgen bij Coronel in Huizen. Daar zijn we kartlessen en privélessen gaan volgen. Uiteindelijk zijn we zo doorgestroomd naar het team van SignMind Racing."

Voor Natan is de aantrekkingskracht van karten overduidelijk: "Wat karten zo mooi maakt, is natuurlijk de snelheid, maar ook het inhalen, de kick daarvan, het optrekken en de bochten aanremmen. Dat is gewoon leuk. Ook de starts vind ik spannend." Hij waardeerde daarnaast ook het individuele aspect van zijn sport. "Ik houd meer van individuele sporten dan van teamsporten zoals voetbal. Bij karten komt het neer op mezelf. Dat past beter bij me."

Natan Hommel

Het seizoen loopt inmiddels op zijn einde en Natan heeft al plannen voor het volgende seizoen. "Dan willen we eigenlijk hetzelfde doen, maar dan in de 9PK Senior-klasse. Ik ben dan oud genoeg om daaraan deel te nemen." Maar eerst richt hij zijn blik op de laatste race van dit seizoen in Genk. Daar hoopt hij zijn goede vorm door te zetten. "We gaan daar proberen opnieuw het podium te halen. Ik heb er alle vertrouwen in!"

Natan Hommel bedankt zijn ouders, zijn sponsors Morxx, Maquett en Raboesch Models BV en Hobby Time BV voor de sponsortoezegging van 2025, zijn team SignMind Racing, trainers Björn, Rob en Ismo.

Natan zoekt nog support aangezien hij een stap hoger wil komend seizoen. Geïnteresseerde sponsors kunnen contact opnemen met Natans vader via [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS