Karting • GK4 Kartseries

Snelle Belg Tim Ver Elst dendert naar podium in KZ2 Shifter-klasse tijdens GK4 Kart Series: "Hard voor gewerkt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 oktober 2024 03:02

MARIEMBOURG – Karttopper Tim Ver Elst heeft zondag tijdens de zesde ronde van de GK4 Kart Series een indrukwekkende prestatie neergezet in de KZ2 Shifter-klasse. De 23-jarige piloot ut Werchter eindigde als derde in de finale, een mooie beloning voor alle inspanningen dit seizoen.

Tim Ver Elst en team

"We hebben er hard voor gewerkt. De laatste maanden zijn we ook heel veel gaan trainen. Het ziet er nu echt beter uit", zei een tevreden Tim na afloop. Zijn prestaties gedurende de dag waren constant sterk, met de derde plaats in de eerste heat en de vierde plaats in de tweede heat, voordat hij in de finale naar een dik verdiende derde plek denderde.

Zijn succes komt na een periode van zoeken en aanpassingen, vertelde hij. "Dit jaar zijn we terug op het juiste been. We zijn van chassis overgeschakeld naar DAP, wat onderdeel is van de kartinggroep van Kart Republic. We hadden al ons materiaal bij Schepers Racing en nu de motoren bij Benjamin Kreitz. Dat loopt heel goed."

De combinatie van het nieuwe chassis en de verbeterde motor heeft een grote impact gehad op Tims prestaties. "Zowel het chassis als vooral de motor heeft ervoor gezorgd hebben dat we dit jaar weer op koers zijn", verduidelijkte hij. "We zijn terug op de goede weg. We hebben daarnaast veel getraind afgelopen zomer en dat werpt nu zijn vruchten af."

Ondanks zijn sterke optreden erkende Tim de uitdagingen van het racen met een KZ2-kart in de GK4 waar in dezelfde races ook SuperShifter-karts meedoen. "We weten dat de SuperShifter krachtiger is uit de bochten. Hij heeft iets meer koppel", legde hij uit. "Je raakt wel bij tot aan de remzone, maar om hem dan in te halen is moeilijk, zeker als hij de binnenkant houdt."

Tim Ver Elst dendert naar podium in KZ2 Shifter-klasse

Met het oog op de toekomst keek Tim uit naar de laatste wedstrijd van het NK van organisator Chrono in Genk. "We hopen dat we in Genk mee kunnen strijden. Ik denk dat piloten als Sam Claes en Bart Ploeg (die ook meededen in de races van zondag, red.) daar allemaal voorin kunnen meedoen. Het ligt wel heel dicht bij elkaar. Het zal niet gemakkelijk zijn."

Voor volgend seizoen houdt Tim zijn opties open. "We gaan sowieso wat wintercups rijden. We gaan misschien ook wel naar Duitsland kijken, dat we gaan meedoen aan het Duits kampioenschap of zoiets", zei hij.

Ondertussen combineert de snelle Vlaming zijn veeleisende racecarrière met een al even veeleisende studie Industrial Engineering, waarbij hij momenteel bezig is aan zijn eindwerk. “Ja, het is een druk seizoen voor me geweest. Dit podium helpt zeker met mijn zelfvertrouwen naar volgend seizoen toe. De puzzelstukjes beginnen weer in elkaar te vallen!”

Tim bedankt zijn vader Danny, zijn monteur Christiaan de Bremaeker, zijn tuner Benjamin Kreitz, en Scheepers Racing voor het materiaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS