Karting • GK4 Kartseries

Vinn Wyns pakt eerste GK4-zege van het seizoen na spannend duel: "Mooiste race van het jaar!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2024 11:28

MARIEMBOURG - In een seizoen van hard werken en steeds weer iets beter worden, pakte Vinn Wyns afgelopen weekend zijn eerste overwinning. De elfjarige karter uit Wolvertem in België won op het circuit van Mariembourg de finale in de Honda Cadet-klasse tijdens de zesde ronde van de GK4 Kart Series. Met twee tweede plaatsen in de heats en de zege in de finale liet de coureur van DFK Racing zien dat hij nu definitief bij de toppers in zijn klasse hoort.

Vinn Wyns pakt eerste GK4-zege van het seizoen na spannend duel

"Dit is mijn eerste echte GK4 overwinning van het jaar. Dat voelt wel extra goed. Dit is mijn mooiste race van het jaar!", zei een dolblije Vinn. "Ik heb hard moeten knokken tijdens de race. Ik heb elke keer met mijn makker Kick (Berkers, red.) gereden. We zijn altijd goed over de finish gegaan."

De finale kende een spannend slot, waarin de jonge Belgische piloot al zijn racevaardigheden moest aanspreken. "In de laatste ronde heb ik wel de binnenkant moeten nemen, ja, maar dat zag ik aankomen", zei hij met een glimlach. "Toen ik die inhaalactie ging doen, dacht ik: 'Come on!' Ik moest nu een keer winnen."

Vinns overwinning is het resultaat van hard werken en toewijding. "Ik ben eigenlijk later in het seizoen goed op gang gekomen", legde hij uit. "Ik heb heel veel getraind, ik denk zelfs elk weekend minstens één keer. En dan nog wedstrijden rijden. Ik ben heel erg verbeterd in opduwen en voorbijsteken. Ook in het later remmen, want ik remde vroeger overal veel te lang en veel te hard. Nu durf ik wat meer risico te nemen. En dan zie ik dat het ook goed gaat."

Het toegenomen zelfvertrouwen van Vinn was duidelijk merkbaar op de Zuid-Belgische piste. "Ik weet gewoon dat ik vooraan kan meedoen", zei hij zelfverzekerd. Hij toonde zich dankbaar voor de steun die hij krijgt: "Ik wil dan ook graag zeggen wie mij goed hebben gesteund: mijn papa, Benji, Tim, Ben en Maarten, de papa van Daan. Eigenlijk het hele DFK-team. Ook Mark en Kick. Die hebben mij goed gesteund en daardoor heb ik me heel erg verbeterd."

Vinn Wyns pakt eerste GK4-zege van het seizoen na spannend duel

Vinn prees het DFK-team vooral voor hun begeleiding: "DFK geeft mij veel goede racetips. Ze leren mij veel. Ze leren me hoe ik moet rijden, de juiste lijnen en dat soort dingen. Als ik bijvoorbeeld in een slechte bui zit, als ik er eens een keer afgereden ben of ben afgegaan, maken zij mij weer altijd blij door te zeggen dat het wel zal lukken."

Met nog één race te gaan in de GK4 Kart Series, komende maand op het circuit van Genk, keek Vinn uit naar wat komen gaat. "Dit geeft mij al een beter gevoel voor de volgende race!"

Vinn Wyns bedankt zijn ouders, het DFK-team, Maarten van Dam en zijn vrienden Owen en Kick voor hun steun.

Geïnteresseerd om Vinn te ondersteunen op zijn weg naar de top? Neem dan contact op met Vinns ouders voor meer informatie over mogelijke ondersteuning via [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS