Karting • Iame X30 Euro Series

Racebelofte Lorenz De Cock wint ticket voor WK voor IAME-piloten! "Geweldig om mee te maken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 augustus 2024 15:24

GENK - Kartpiloot Lorenz De Cock heeft zondag in Genk goede zaken gedaan tijdens de vierde ronde van de IAME Benelux Series. De elfjarige inwoner van Asse in België pakte opnieuw veel punten voor het kampioenschap en staat nu op een solide tweede plaats in de titelstrijd. En passant won de jonge racebelofte het felbegeerde ticket voor deelname aan de IAME Warrior Final, het officieuze WK voor IAME-piloten.

Lorenz De Cock jonge racebelofte naar WK in Valancia

“Ik heb gewoon solide proberen te rijden. Geprobeerd niet uit te vallen in de heats. En in de finale geprobeerd de top vijf te halen. Dat is net niet gelukt door een penalty, maar ik ben nog steeds tweede geworden in de strijd om een ticket. Dus ik ben blij”, blikte Lorenz terug op zijn weekeinde in Genk.

“Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen. We gaan nu naar Mariembourg in de Benelux Series en daar wil ik zeker winnen, net zoals ik aan het begin van het jaar heb gedaan. Ik sta nu tweede in het kampioenschap. Ik denk niet dat ik nog kampioen kan worden, maar ik denk dat ik blij moet zijn met de tweede plaats.”

Na afloop van de races in Genk kreeg de coureur van topteam Fusion Motorsport Benelux dus een ticket uitgereikt voor deelname aan de IWF van dit jaar. Een mooi wapenfeit waardoor het Belgische talent mag uitzien naar een mooi slot van zijn seizoen. Lorenz is al bekend met de IWF. “Vorig jaar heb ik het IWF in Portimao gereden. Maar in Valencia ben ik nog nooit geweest.”

Toch kent hij de baan al goed, stelde Lorenz. “Ik heb hem al thuis op de simulator kunnen oefenen”, verduidelijkte hij. “Ik denk dat de baan me wel goed ligt. Ik ben goed in technische stukken en die heb je een paar in Valencia. Op de rechte stukken moet je gewoon het stuur recht houden en gas geven. Als je dan een goede motor hebt, dan kun je goed naar voren komen.”

Lorenz De Cock action

Een concrete ambitie heeft hij al. “Ik hoop de finale te halen en dan in de top twintig te eindigen.” Omdat hij vorig jaar in Portimão er al bij was, weet Lorenz al een beetje wat hij kan verwachten begin november. “Ik vind het een heel leuk evenement. Je racet verdeeld over meerdere dagen. Het is geweldig om mee te maken.”

Dat is niet alles. Het is ook nog eens een heel leerzaam evenement. “Je rijdt tegen allemaal heel goede rijders. Je merkt ook goed dat het niveau er hoger is. De deelnemers kunnen alles beter. Vorig jaar heb ik daar heel veel van geleerd. Hopelijk helpt me dat om in Valencia straks goed te kunnen scoren!” Wel zoekt Lorenz nog ondersteuning van bedrijven voor deze extra race.

Lorenz bedankt zijn papa en mama, zijn teambaas, zijn mechanieker en zijn team Fusion Motorsport Benelux en zijn sponsoren.

Lorenz De Cock wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Dico Diamond Company, Scott Sports Benelux, Heinz Performance, Porsche Centre West-Vlaanderen, 911 impact Racing, Vleeswaren Houtlandt en Stenabo Betonboringen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS