Karting • Iame X30 Euro Series

Talent Denver Bos (8) pakt eerste titel: Mini-Rookie kampioen in IAME Benelux Series! "Ik dacht: yes!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2024 01:21

MARIEMBOURG - Met een indrukwekkende overwinning heeft Denver Bos zondag de titel in de IAME Benelux Series Mini Rookie-klasse veiliggesteld. De pas achtjarige coureur uit Hoek van Holland won tijdens de vijfde en laatste ronde op het circuit Karting des Fagnes in Mariembourg de finale, waarmee hij zijn kampioenschap in stijl bekroonde.

Denver Bos de beste van de Benelux

"Dit is echt supervet! Ik ben er heel erg blij mee", jubelde een dolgelukkige Denver, ook wel bekend als The Flying Dutchman sinds een omroeper op de baan hem zo noemde. "Ik doe deze sport niet alleen voor de overwinningen, maar ook voor de bekers. Ik vind ze heel mooi!”

Het kampioenschap is uiteraard een bijzondere prestatie voor de jonge karter, zeker gezien zijn leeftijd en ervaring. "Het is mijn eerste kampioenschap in het eerste volledige seizoen en als één van de allerjongsten", legde Denver uit, die wist dat hij niet zomaar een titel gewonnen had. "Het is een heel goed kampioenschap. Er doen veel sterke rijders uit binnen- en buitenland aan mee."

Denvers weg naar de titel kende verschillende hoogtepunten. Maar één weekeinde sprong er voor hem bovenuit. "Ik heb tijdens de vierde ronde in Genk alles gewonnen. Dat was de eerste keer dat ik een clean sweep had. Dat was echt mooi. Zeker ook als je de beelden terugkeek. Ik had een voorsprong van vijf of zes seconden in de finale."

Hoewel de jonge kampioen op overtuigende wijze heeft bewezen heeft dat hij een talent is, wilde hij zijn team WJS Racing van Willem Jan Schoots zeker vermelden als een belangrijk onderdeel van het succes. "Ik heb er te veel geleerd om over na te denken. Zoveel. Ik ben bij WJS Racing vooral veel beter geworden in inhalen", vertelde hij. "Zo ging ik tijdens de tweede heat van de derde ronde van het kampioenschap van zeven naar één. En in de eerste wedstrijd van het jaar ging ik van negentien naar drie in de finale. Het team leidt ons echt supergoed op!"

Ook op een andere vlak leerde zijn team hem een beter coureur te worden. Namelijk: op mentaal vlak. Want ondanks de druk van het kampioenschap, bleef Denver zondag tot en met de laatste meter goed gefocust.

"Ik was wel wat meer zenuwachtig dan normaal, want ik wilde ook de laatste ronde van het kampioenschap winnen. Dat heb ik in de finale gelukkig ook gedaan en in de finale had ik ook geen last meer van de zenuwen. Ik dacht: gewoon gaan en wegrijden."

Denver Bos

De ontlading bij het behalen van de titel was groot. "Het mooiste is met een podiumplaats kampioen worden. Het voelde gelijk lekker. Niet normaal. Ik dacht: yes, eindelijk Benelux-kampioen!"

Denvers seizoen is nog niet voorbij. Hij maakt namelijk nog kans op een tweede titel: die van de GK4 Kart Series. “Ik sta nu tweede in het kampioenschap. Maar ik heb er heel veel vertrouwen in dat ik nog de titel kan winnen.”

In die titelstrijd heeft Denver nog twee raceweekeindes te gaan. Te beginnen komend weekeinde, ook op het circuit van Mariembourg. Een kolfje naar zijn hand. “Ik vind het een heel leuke baan. Ik denk dat ik het wel de leukste baan vind van allemaal."

Met het oog op de toekomst, keek Denver al uit naar volgend jaar. "Dan stap ik over naar de Mini's. Daar zijn allemaal weer andere rijders, snellere rijders. Daar heb ik nu al zin in!"

Denver bedankt zijn vader en moeder, Sinan van der Raad, Willem Jan Schoots, zijn zusje, broer en zijn opa's en oma's voor hun onmisbare steun.

Denver Bos wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Texa Daken, Westland Adviesgroep, IKO B.V. en Soprema NL B.V.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS