Autosport NL • Formule Renault 2.0

Nyck de Vries knokt zich in de top 10, Steijn Schotshorst netjes 6de + UITSLAG

Uitgegeven door Daniël Brouwer • 27 april 2013 15:02

ARAGON - Op zaterdagmiddag werd de eerste race van het Formule Renault 2.0 Eurocup op het circuit Motorland Aragon verreden. De wedstrijd werd gedomineerd door Matthieu Vaxiviere, de eerste overwinnaar van het 2013-seizoen. De Tech 1-coureur was Esteban Ocon en Pierre Glasly de baas. Vierde werd William Vermont. Als vijfde finishte de NEC Formule Renault 2.0 titelverdediger Jack Dennis. De eerste Nederlander vinden we terug op de zesde plaats. Steijn Schothorst wist vanaf de achtste startplaats tijdens de race nog twee plekken goed te maken. Nyck de Vries zag uiteindelijk de geblokte vlag als negende. De McLaren F1-protegé begon de wedstrijd voorzichtig en verloor hij wat terrein op Oliver Rowland en Ed Jones. Echter raakten de twee Britten op hun beurt in een fel gevecht en kwamen ze zelfs met elkaar in contact waardoor de Koiranen-coureur zich er voorbij kon wurmen.

Tegen het einde van de race zette het jonge talent nog zeer agressieve rondetijden op de klok, in een poging de Colombiaan Oscar Tunjo voor P8 voorbij te komen. Helaas kwam hij net te kort en moest hij genoegen nemen met P9. De grote verassing was Egor Orudzhev op P7. De Rus had sporadisch wat ervaring opgedaan in het Formule Renault 2.0 Alps-kampioenschap en wist in zijn debuutrace voor Tech 1 meteen in de top 10 te eindigen. Morgenochtend vindt de kwalificatie plaats voor race 2, hopelijk hebben zowel Schothorst als De Vries net wat meer geluk en kunnen ze in de middag nog flink wat punten mee naar huis nemen.