Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Gabriele Tarquini pakt eerste WTCR-titel in Macau; Esteban Guerrieri wint, Tom Coronel P14

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2018 07:25

Gabriele Tarquini heeft de eerste titel van de World Touring Car Cup op zijn naam gezet. De tiende plek in Macau was voldoende voor de Italiaan om zich tot kampioen te kronen. Terwijl Frederic Vervisch de tweede wedstrijd van de Suncity Group Macau Guia Race won, ging de winst in race 3 in de straten van Macau naar Esteban Guerrieri.

Macau Gabrielle Tarquini wereldkampioen WTCR

Tarquini had een voorsprong in het kampioenschap van 18 punten ten opzichte van Yvan Muller, toen de race startte. Muller had minimaal een derde plek nodig om zijn rivaal te kunnen verslaan. De Franse coureur ging nog naar de vierde plek bij de start, terwijl Guerrieri direct de leiding van de van pole vertrokken Rob Huff overnam.

Jean-Karl Vernay had echter meer snelheid en ging Muller voorbij bij het ingaan van Lisboa en pakte daarmee zijn plek terug die hij bij de start had verloren. Tarquini die uitviel in de tweede race door een aanrijding bij Lisboa, overleefde de problemen tijdens de beslissende race. De Italiaanse coureur kroop op naar de negende plek, waardoor Muller de tweede plek nodig had om alsnog kampioen te kunnen worden.

Muller kreeg drie ronden voor het einde weer uitzicht op de titel, toen de safetycar naar buitenkwam om de auto van Aurelien Panis weg te halen bij Paiol. Echter Michelisz verloor direct de aansluiting met de nummers 1 en 2 bij de herstart. De teamgenoot van Muller, Thed Bjork deed wel goede zaken voor zijn teamgenoot, door Tarquini terug te verwijzen naar plek 10. De Italiaan schoof weer terug naar plek 9, door een crash van Vernay.

Het bleef een beetje schuiven wat betreft de posities voor Tarquini, want daarna verloor hij weer een positie aan Nathaneal Berthon. De 4e positie van Muller zorgde er echter voor dat het kampioenschap voor de Huyndai-coureur niet meer in gevaar kwam. Tom Coronel reed naar een zwaar bevochte 14e plek.