Karting • Karting Diversen

Eva Dorrestijn sluit juniorcarričre af met tweede Ladies Cup-titel op rij en hoopt in de toekomst op een kans in de autosport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 16:30

MARIEMBOURG - Met een indrukwekkende reeks prestaties heeft Eva Dorrestijn haar juniorcarričre in stijl afgesloten. De snelle kartster uit Hengelo (Overijssel) werd tijdens de vijfde ronde van de IAME Benelux Series in Mariembourg voor de tweede keer op rij gekroond tot Ladies Cup Champion in de X30 Junioren-klasse.

Eva Dorrestijn sluit juniorcarričre af met tweede Ladies Cup-titel

"Dit weekend was de afsluiting van de Benelux en mijn allerlaatste juniorrace", blikte Eva terug, die in 2022 kampioen werd bij de Junioren Nationaal. "En we hebben het goed afgesloten. Ik had gehoopt op een iets betere positie in de finale, want nu zijn we tiende geworden. Ik had in de top zes willen eindigen, maar door foutjes is dat niet gelukt. Maar ik ben wel erg tevreden dat ik de voor het tweede jaar op rij Ladies Cup gewoon heb binnengehaald. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee."

De afgelopen weken waren echt wel intensief geweest voor Eva met de Euro Trophy in Le Mans en de IAME Benelux Series in Mariembourg. "Ik ben precies drie dagen thuis geweest in die periode. Het waren twee hele drukke en ook twee hele grote weken, omdat we wisten dat we in beide weken best wel goede kansen konden maken in de wedstrijden die ik heb gereden."

Een hoogtepunt was haar deelname aan de Ladies' Cup in Le Mans. "Dat was een heel mooi evenement. Het was mijn eerste keer dat ik een Ladies' Cup reed en ook mijn allereerste keer in een IAME Senioren-wedstrijd. Onze enige hoop was om op het podium te eindigen, en dat is gelukt met de derde plaats. Daar waren we heel blij mee."

Eva's ambities reiken verder dan alleen het karten. Ze droomt ervan om ooit op het grote circuit van de 24 uur Le Mans te kunnen rijden of een stap richting de autosport te maken. "Natuurlijk zijn we er wel naar aan het kijken, maar ik kan er niet veel over zeggen. Het is wel echt mijn doel om in auto's te gaan racen in de toekomst. Ik heb wel echt ambitie, maar ik heb daarvoor support nodig."

Eva Dorrestijn sluit juniorcarričre af met tweede Ladies Cup-titel

De Overijsselse is zich bewust van de groeiende aandacht voor vrouwen in de autosport. Ook de FIA wil meer vrouwen in de autosport. "We doen zo hard ons best om te laten zien dat meiden hierin kunnen rijden en dat ik ook gewoon zelf wat kan. We wachten nu op het moment dat mijn kans gaat komen. De aandacht voor meiden in de autosport is nu zo groot, mijn moment komt daarin nog wel."

Eva's drukke seizoen is nog niet ten einde. Ze kijkt uit naar haar deelname aan de IAME International Final. "Dit is echt het drukste jaar dat ik heb gehad. Ik heb een paar Rotax-wedstrijden gereden naast de IAME-races en we hebben wel echt mooie races gehad. Maar de mooiste moet nog komen, hopen we."

Bij de IAME International Final zal Eva uitkomen in de Senioren-klasse. "Ik mag daar geen Junioren meer rijden, maar dat maakt niet uit. Ik ben blij dat ik mag rijden. Dat ticket heb ik eerlijk verdiend bij de Ladies' Cup. Ik vind dat ik daar ook moet rijden als beste lady. Ik hoop dat we een heel goed resultaat eruit halen!"

Eva bedankt haar ouders, haar zusje voor de trouwe support, Martijn Koene voor de snelle motoren en Marc voor zijn aanwezigheid bij elke wedstrijd. Ze is ook dankbaar voor alle supporters van dit jaar en hoopt op steun voor haar toekomstige doelen in de autosport.

Eva Dorrestijn zoekt nog bedrijven die haar willen ondersteunen in de kartsport of mee willen springen in de sneltrein richting de autosport. Geďnteresseerd? Neem dan contact op via [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS