Karting • Karting Diversen

Jim Ringelberg kroont zich in stijl tot kampioen en de passie voor karting is enorm: "Ik ben er al 32 jaar aan verslaafd"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2024 07:45

MARIEMBOURG - Met een dominante overwinning heeft Jim Ringelberg zaterdag de titel in de IAME Benelux Series Masters-klasse geprolongeerd. De 40-jarige coureur uit Hoogvliet won tijdens de vijfde en laatste ronde op het circuit van Mariembourg de finale met drie seconden voorsprong. Daarmee, zo kun je wel stellen, bekroonde hij zijn kampioenschap in stijl.

Jim Ringelberg

"Deze was de kers op de taart", straalde Jim. "Vorig jaar brak in leidende positie mijn ketting. Nu won ik met drie seconden voorsprong." De ervaren coureur kende een wat moeizame start van het seizoen, maar wist zich rap heel sterk te herstellen. "De eerste race was niet goed. Daarna hebben we alles gewonnen op een tweede plaats in de finale in Genk na."

Jims succes is het resultaat van constante verbetering en aanpassingen aan zijn TD Kart. "Na de eerste race hebben we de kart aangepast. Daarna zag je die enorme stijgende lijn. In de laatste twee wedstrijden hebben we de buis gemaakt voor 2025. Ik won die wedstrijden allebei met drie seconden voorsprong. We zitten met de kart dus op de goede weg, en ikzelf ook."

Ondanks zijn recente succes, blijft Jim hongerig naar nieuwe uitdagingen. "Dat ik nu voor de tweede keer op rij kampioen ben, voelt hetzelfde als wanneer je een computerspelletje uitspeelt. Ik heb alle niveaus gehaald en gewonnen." Hij heeft daarom nu zelfs om dispensatie gevraagd om weer bij de IAME Senioren te gaan rijden. "Ik wil mezelf nog verder weer pushen om op gewicht te zijn, veel te trainen en er middenin te zitten om te kijken waar ik sta. Ik weet het, dan mag ik blij zijn als ik de A-finale haal."

De passie voor het karten brandt nog steeds even hevig als altijd bij de veertigjarige kampioen. "Ik ben er al 32 jaar aan verslaafd. Ik zou niet weten hoe ik zonder zou moeten. Ik ben nog net zo fanatiek als toen ik achttien was." Hij ziet de mogelijke uitdagingen in de Senioren-klasse als een kans om te groeien. "Misschien krijg ik volgend jaar wel het deksel op de neus. Maar dat maakt me alleen maar beter. Niet bang zijn voor de concurrentie en uitdagingen niet uit de weg gaan."

Jim Ringelberg

Naast zijn eigen raceactiviteiten, vindt Jim voldoening in het begeleiden van andere rijders bij zijn team TD Racing. "Dat vind ik leuk om te doen. Alles wat met karten te maken heeft, vind ik leuk. Het is mijn passie.” Het liefst rijdt hij natuurlijk. “Ik vind het spelletje zo mooi."

Afwachtend op de uitkomst van het dispensatieverzoek heeft Jim alvast volop vertrouwen in zijn materiaal en team. "Met FF Engines en TD heb ik een goed pakket om op voort te borduren. We zitten ook nog niet aan onze max. Ik heb alle tijd en ruimte om het merk tot de limit te pushen!"

Jim Ringelberg bedankt TD Racing Kart, Thierry Delré, zijn monteur Jan en zijn trouwe fans en vrienden.

Jim racet als uitlaadklep voor zijn drukke werkzaamheden als ondernemer. Jim runt het auto- en touringcarverhuurbedrijf Ringelberg (onder andere de spelersbus van profvoetbalclub Sparta) en heeft zeventig man personeel.

Ringelberg Touringcars
Bij Ringelberg Touringcars kunt u vanuit heel Nederland een bus huren met chauffeur. Huur een bus met chauffeur voor uw schoolreisje naar b.v. Efteling, Duinrell of Drievliet, uw personeelsuitje, bedrijfsfeest of excursie, maar ook groepsvervoer, congresvervoer, bedrijfsbezoek of een airporttransfer is mogelijk. Behalve een touringcar huren kunt u bij Ringelberg Touringcars ook een compleet arrangement of dagtocht boeken. Kijk eens op de website van Ringelberg Touringcars voor meer informatie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS