Karting • Karting Diversen

Julian van de Coterlet (8) blijft verbazen en sluit IAME Benelux Series ijzersterk af als vice-kampioen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 07:30

MARIEMBOURG - Met een indrukwekkende inhaalrace heeft Julian van de Coterlet zondag de IAME Benelux Series in stijl afgesloten. De achtjarige coureur uit Spakenburg werd tijdens de vijfde en laatste ronde sterk tweede in de finale van de Mini-klasse. Op het circuit van Mariembourg verzekerde hij zich daarmee van het vice-kampioenschap!

Julian van de Coterlet (8) sluit IAME Benelux Series af als vice-kampioen

"Het ging goed", blikte Julian terug op zijn raceweekend. "In race één ging ik van vijf gelijk naar drie bij de start. Later werd ik tweede en eerste en toen viel ik helaas terug naar de derde plaats. In race twee moest ik ook starten op P5 en toen werd ik vierde."

Het waren zeer bemoedigende resultaten die de hoop op een topresultaat in de finale vergrootten. En jawel, de finale werd warempel het hoogtepunt van Julians weekend. Maar niet nadat de coureur van het Falcon Racing Team zich in de openingsfase had moeten terug knokken naar voren.

"Ik mocht als tweede starten en had een slechte start aan de buitenkant”, legde Julian uit. “Ik viel terug naar de zesde plaats, maar door slim te rijden ben ik toch nog naar de tweede plek gereden. Dat betekende de tweede plaats in het kampioenschap.”

En dan te bedenken dat hij dit seizoen met zijn acht jaar de jongste deelnemer van allemaal was. Julians vader Jeroen kon zijn trots dan ook niet verbergen. "Julian blijft ons verbazen. Dat geldt ook voor zijn teambaas Nick. Waar stopt het? We weten het niet." Hij benadrukte daarbij het belang van het team: "Zij hebben deze stappen met ons gezet. We hebben zoveel aan Nick en Peter de Bruijn te danken. Zonder hen kunnen we niet op dit niveau rijden."

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Julian al indrukwekkende prestaties op zijn naam staan. Want zijn topresultaat van zondag was niet het eerste serieuze wapenfeit van de nog altijd piepjonge Julian. "Dat ik vorig jaar Nederlands kampioen werd bij de Mini Rookies vond ik zelf het mooist", vertelde hij. De overstap naar de Mini-klasse ziet Julian als een welkome uitdaging. "Het is moeilijker dan de Mini Rookies. Dat vind ik leuk. Je moet harder vechten omdat de tegenstanders beter zijn."

Julian van de Coterlet

Dankzij zijn sterke prestaties dit seizoen heeft Julian zich gekwalificeerd voor de IAME Warrior Final (IWF) in Valencia, het officieuze WK voor IAME-rijders. "Vorig jaar was ik daarvoor nog te jong. Dat ik nu wel mag meedoen vind ik erg leuk. Hopelijk haal ik de finale." De jonge coureur kent de baan al: "Ik vind het een leuke baan. Ik heb er laatst nog gereden in het IAME Spanje-kampioenschap. Het is een heel technische baan met moeilijke bochten. Daar houd ik wel van."

Julian gaat zich minutieus voorbereiden op de IWF, beloofde hij. "Een week van tevoren zijn we al in Valencia. Dan gaan we nog extra meters maken." Hij blijft nuchter onder de druk van een wereldkampioenschap: "Dat het om een WK gaat, maakt me niks uit. Ik hoop in ieder geval de finale te halen!"

Julian bedankt zijn sponsors, zijn vader en moeder en zusjes, Nick en Peter de Bruin, Jeffrey van Diggele en het gehele Falcon Racing Team.

Julian van de Coterlet wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Bakker Jochem, Smink-Kok-Lentink, AP Events, Bakkerij Imming en de Marktbakker.

Julian zoekt nog support voor zijn deelname aan het grote internationale evenement van de IAME IWF, waar de beste IAME-rijders ter wereld naar toe komen. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met zijn vader via 06-24519942.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS