Karting • Karting Diversen

Karttalent Levi Paap wint clubkampioenschap Strijen en spuit de champagne leeg over zijn vader en de crew van YDA

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 oktober 2024 14:16

België heeft de Rode Duivels! De regio Nootdorp - Pijnacker heeft de Gele Duivel in de vorm van Levi Paap! De snelheidsduivel heeft afgelopen zondag op tactisch sterke wijze het clubkampioenschap van Strijen in de Mini Parilla-klasse op zijn naam geschreven. De twaalfjarige coureur uit Nootdorp werd tijdens de vijfde ronde van de titelstrijd vierde in het dagklassement en dat was ruim voldoende om de felbegeerde titel veilig te stellen. Tijdens de prijsuitreiking liet Levi de champagne rijkelijk vloeien. Ook zijn vader Reinier, monteur Michael Kuiper en YDA-teambaas Stefan Buitelaar moesten er aan geloven en liepen een nat pak op (Levi zelf ook trouwens) tot groot genoegen van de meegereisde fans!

Champagne douche Levi Paap


"Het was een mooi weekend voor mij", zei een opgetogen Levi na afloop. Zijn tactische rijstijl in de eerste twee heats bleek cruciaal voor het behalen van de titel. "In de eerste twee races moest ik wat voorzichtiger rijden. Ik wist dat als ik één plek achter mijn concurrent zou eindigen, ik al kampioen zou worden", legde hij uit. "Ik bleef de hele tijd ongeveer tien meter achter hem rijden, zodat hij me er niet af zou kunnen rijden en ik in mijn eentje zou rijden."

Na de zevende tijd in de kwalificatie, eindigde Levi in de eerste twee heats als vierde. In de derde en laatste heat kon de jonge coureur eindelijk alle remmen losgooien. "In de laatste race, de finale, was het al zeker dat ik kampioen zou worden. Dus toen was het alles of niets", zei Levi enthousiast. "Ik moest eerst nog even inkomen, maar uiteindelijk reed ik vijf tienden van een seconde sneller dan in de races daarvoor."

Het hoogtepunt van de dag kwam in de laatste ronde van de laatste race. "Mijn inhaalactie was waanzinnig", glunderde Levi. "Ik was al een beetje naar die plek aan het rijden zodat ik daar kon inhalen. Het is een bocht waar je naar buiten moet om hem snel te kunnen nemen, en dan kun je gemakkelijk aan de binnenkant passeren." Met die slimme manoeuvre wist de snelle Zuid-Hollander op de valreep nog de derde plaats te pakken.

Het moment suprême kwam bij het passeren van de finishlijn en zijn ererondje als kampioen. "Toen ik over de finish ging, was ik heel erg blij. Het voelde geweldig om met de Nederlandse vlag als kampioen rond te rijden", zei Levi. "Het was fijn dat al mijn supporters langs de kant stonden en wisten dat ik de beste van het jaar was."

Levi Paap wint clubkampioenschap Strijen

Levi had in Strijen een mooi gezelschap dat hem kwam ondersteunen in zijn strijd om het kampioenschap. Veel supporters, waaronder een van zijn sponsor Gele Duivel Limoncello, was aanwezig om hun rijder aan te moedigen. Ondanks de druk van een grote supportersschare, was Levi erin geslaagd zijn zenuwen in bedwang te houden. "Eerst vond ik het een beetje spannend dat iedereen kwam kijken, maar ze vonden het goed dat ik in de eerste twee races wat moest inhouden", vertelde hij opgelucht.

Het seizoen is nog niet voorbij voor de kersverse kampioen. "Ik heb nog twee GK4-races in Mariembourg en Genk. En nog één Benelux-race in Mariembourg", blikte Levi vooruit.

De jonge coureur is dankbaar voor alle steun die hij krijgt. "Ik wil het hele YDA-team bedanken, met name Stefan voor zijn hulp op de baan en mijn ouders, plus iedereen die vandaag is gekomen om mij te ondersteunen", zei Levi. "Specifiek wil ik Michael Kuiper bedanken die voor mij sleutelt, mijn teambaas Stefan Buitelaar, en natuurlijk mijn papa en mama, alle fans en mijn sponsoren."

Levi Paap wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door WoonHolland (in het bijzonder Sanne Shepherd en Maurits Telgenkamp), Gele Duivel Limoncello made in Pijnacker en Koffiehuys Koning te Delft.

Levi Paap zoekt nog support omdat hij hogerop wil in de kartsport.

Bezoek ook eens de website van Levi Paap!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS