Karting • Karting Diversen

VIDEO: Mats van den Brand presenteert Gymkhana Dirt X-Kart Cross 2014

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 maart 2014 10:06

MATS Racing; Gymkhana Dirt X-Kart Cross 2014 with Stig brother Flatout Maximum Attack! Een spectaculaire kart, een groot talent met 120 km/u door het zand en een heftige video. Ex-Europees kampioen karten Mats van den Brand is de man achter dit project. Na zijn succesvolle kartcarričre richtte het 23-jarige racetalent uit St Oederode zich op de Rallysport. Ook daarin zag men de ruwe diamant, maar zoals altijd hebben talenten in de autosport tegenwoordig ook wat budget nodig. Van den Brand was op een gegeven moment zo bezig met zijn sport dat hij wat afleiding nodig had als uitlaatklep. De reden dat ik deze kart heb gemaakt is, om eerlijk te zijn, dat ik afleiding zocht. Ik was zo erg bezig met de Rallysport dat ik aan iets anders moest kunnen denken”, gaf Mats van den Brand toe tegenover RaceXpress.nl.

Cross Buggy Kart

Mats van den Brand kreeg als zoon van Mark van den Brand, die jarenlang met Hans Stacey voor successen zorgde op de rallypaden, de autosport met de paplepel ingegoten. Als er maar een motor in zit…

Toch blijft ook de kartsport nog steeds lonken. Zo bedacht Mats een mix van beide sporten. “Sinds 2011 ben ik dan wel gestopt met het karten op hoog niveau als coureur. maar het loslaten kan ik niet, sterker nog elk jaar krijg ik het drukker met begeleiden van jonge talenten zoals onder andere Rinus van Kalmthout en Richard Verschoor. Aangezien alles bij mij om Rally en karting gaat dacht ik, dat kunnen we combineren. Ik ga een kart maken waarmee ik zowel op sneeuw,ijs als gravel kan rijden.”

“k had nog een oude Intrepid staan. De heb ik omgebouwd, doorgelast etcetera. Eerst goed getest en toen dat dat allemaal gelukt was, gestript en helemaal netjes opgebouwd. Het lukte me zelfs om hier diverse sponsoren voor te vinden, dit kwam erbij toen we het idee hadden om een youtube-hit te maken. Hier zien bedrijven wel iets in.”

“Dus na ander halve maand '’hobbyen'’ kwam er een nieuw product. We noemen het de X-kart, ofwel, Cross-kart. Een intrepid met 125cc Tm Cross blok. De topsnelheid met de huidige banden en tandwielverhouding is 120 km/h over het zand (GPS).”

Bekijk hieronder de spectaculaire video van Mats van den Brand presenteert Gymkhana Dirt X-Kart Cross 2014:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS