Formule 1 • MOTO GP

Ten Kate Racing weer op podium met Stefano Manzi; teamgenoot Glenn van Straalen in top 10

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2024 03:06

Motorcoureur Stefano Manzi is zaterdagmiddag knap als tweede geëindigd in de eerste World Supersport op Motorland Aragón. De Italiaan kwam sterk naar voren vanaf de achtste plaats op de grid en reed de snelste raceronde, hiermee begint hij in Race 2 vanaf pole position. Glenn van Straalen begon sterk aan de eerste race van het weekend maar moest zich iets terug laten zakken, hij kwam uiteindelijk als negende over de finish.

Stefano Manzi World Supersport op Motorland Aragón

Onder zonnige omstandigheden ging zaterdagmiddag de eerste World Supersport race van start op Motorland Aragón. Vanaf de vijfde plaats op de grid kwam Glenn van Straalen goed weg en wist hij in de beginfase mee te komen met de kopgroep. Uiteindelijk moest de Nederlander toch iets terugzakken en kwam hij als negende over de finish. Vanwege zijn rondetijd in de race zal dat ook zijn startpositie zijn voor Race 2 op zondagmiddag.

Stefano Manzi had een flinke uitdaging vanaf de achtste plaats op de grid en in de openingsronde viel hij zelfs terug naar P10. De Italiaan beschikte vervolgens over een zeer goed tempo waarbij hij meerdere ronden achter elkaar de snelste coureur op de baan was. Ronde na ronde wist Manzi naar voren te komen waarna hij in de negende ronde was aanbeland in de kopgroep.

Hij moest er flink voor vechten maar uiteindelijk kwam Manzi als tweede over de finish waarmee hij zijn veertiende podiumfinish en negende P2 van het seizoen heeft behaald. Dankzij zijn snelste rondetijd in de race zal de Pata Yamaha Ten Kate Racing coureur in Race 2 vanaf pole position mogen starten.

Stefano Manzi – P2: “Uiteindelijk was het een goede race, want het was niet makkelijk vanaf de achtste plaats op de grid en ik had ook geen goede start. Hoewel het niet zo snel ging, was het een goede comeback. Met nog drie ronden te gaan had ik nog wat werk te verrichten dus het was niet makkelijk voor me. Ik vond het vrij moeilijk om in te halen maar het goede is dat ik de snelste ronde heb gereden, wat betekent dat ik morgen vanaf pole position kan starten. We moeten kijken of we het pakket nog wat kunnen verbeteren, maar starten vanaf de eerste rij maakt het in ieder geval iets makkelijker.”

Glenn van Straalen – P9: “Het was een hele goede race. Ik kon net niet meekomen met de eerste groep maar de snelheid zit er zeker in. Als we nog iets kunnen vinden dan denk ik dat we voor een plaats in de top vijf kunnen gaan. Daar gaan we samen met het team hard aan werken en dan zien we of het lukt.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Stefano heeft een hele sterke race gereden en opnieuw een podiumplaats behaald. Vanwege de matige kwalificatie was het een zwaarbevochten podium en met deze tweede positie heeft hij zijn wedstrijd toch nog goed kunnen herstellen. Op het moment dat hij op de tweede plaats race was er al een gat richting de leider, maar zondag start hij vanaf pole position dus dan is de verwachting dat hij mee kan strijden voor de overwinning. Ook aan de andere kant van de pitbox is het tot dusver een heel sterk weekend. Glenn maakte een uitstekende start en laat zien dat hij vaste waarde is bij de snelste jongens in de World Supersport klasse. Beide rijders hebben zondag alle elementen in de hand om weer een goede race te kunnen rijden.”

De tweede World Supersport race op Motorland Aragón gaat zondagmiddag opnieuw om 15:15 uur van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS