Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

FOTO'S - Dirk Schouten kampioen in Porsche Carrera Cup Benelux 2024, Q1 Trackracing pakt de teamtitel + UITSLAGEN

Uitgegeven door Peter Vader • 14 oktober 2024 18:05

ZOLDER - Het seizoen 2024 van de Porsche Carrera Cup Benelux is zondag 13 oktober tot een spannend einde gekomen op Circuit Zolder. Dirk Schouten van Q1 Trackracing pakte de overall titel, terwijl zijn team, samen met Niels Langeveld, het teamkampioenschap claimde. Het weekend zag overwinningen van Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) en Kalle Rovanperä (RedAnt Racing), waarmee een einde kwam aan een opmerkelijk seizoen.

Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 1


Weekendverslag
Het weekend vol actie begon met Kalle Rovanperä die de Tag Heuer Pole Position Award voor de eerste race veiligstelde. Een moeilijke start zorgde er echter voor dat hij de leiding verloor aan Paul Meijer, die de race domineerde en de overwinning pakte. Meijer finishte voor Sacha Norden (JW Raceservice) en Rovanperä, terwijl Schouten als vijfde over de finish kwam en de strijd om het kampioenschap levend hield.

In de Rookie-klasse kwam Sam Jongejan (Team RaceArt) als winnaar uit de bus, gevolgd door Domas Raudonis (Team GP Elite) en Colin Jamie Böninghausen (Bas Koeten Racing). Kobe Pauwels zette een belangrijke stap richting de Rookie-titel met een solide vierde plaats. In PRO-AM wist Jules Grouwels (Team RaceArt) bovenaan te eindigen, met Käkelä en Maik Rosenberg (Team GP Elite) die het podium completeerden.

In de tweede race van zondag revancheerde Rovanperä zichzelf door de leiding over te nemen van polesitter Sacha Norden en de overwinning veilig te stellen. Paul Meijer en Dirk Schouten completeerden het podium, waarbij Dirk Schouten met zijn derde plaats zijn PCCB-kampioenstitel 2024 veiligstelde. Raudonis behaalde nog een Rookie-klasse-overwinning, terwijl Pauwels de Rookie-titel binnensleepte na een spannende strijd met Jongejan. In PRO-AM behaalde Grouwels opnieuw een overwinning, maar Käkelä's consistente prestaties gedurende het seizoen leverden hem het kampioenschap op.

De gezamenlijke inspanningen van Q1 Trackracing, met Schouten’s derde plaats en Langeveld’s zevende plaats, zorgden voor de teamtitel. Teammanager Edgard Terium uitte zijn trots op de groei van het team en zijn ambities voor aanhoudend succes.

Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 2


Reacties van de kampioenen:
Dirk Schouten (Overall - Q1 Trackracing): "Het was een lang seizoen, waarin elk punt belangrijk bleek. Het laatste weekend was echt zwaar; ik had de afgelopen nachten zeker moeite met slapen, maar we bleven gefocust, het team gaf 110% en dit is het ongelooflijke resultaat. Ik heb het nog niet helemaal door; het zal tijd nodig hebben om te bezinken, maar ik ga er nu al van genieten."

Kobe Pauwels (Rookie - D'Ieteren Luxury Performance): "Ik was pas zeker van de titel in de laatste fase van de race, want je weet nooit wat er kan gebeuren. Het seizoen was erg lang en intens, en de concurrentie was ongelooflijk sterk. Ik wil iedereen die bij dit seizoen betrokken was bedanken, vooral D'Ieteren Luxury Performance en het team."

Jani Käkelä (PRO-AM 39 Racing): "Ik heb gisteravond wat slaap verloren (lacht), en het is ongelooflijk dat we deze titel in ons eerste jaar hebben gewonnen. Ik ben ongelooflijk blij en wil mijn team en iedereen om me heen bedanken!"

Edgard Terium (Team Manager Q1 Trackracing - Teams): "Dit is een hoogtepunt in het groeiproces van dit team de afgelopen seizoenen. Na het behalen van titels in AM en PRO-AM met Jan Lauryssen in de Porsche Carrera Cup Benelux, en eerder deze week de titel in de Porsche Sprint Challenge Benelux met Philippe Wils, zijn deze titels voor Dirk (Schouten) en het team de ultieme kers op de taart. We blijven ambitieus en willen stap voor stap blijven groeien. Een grote dank aan iedereen die betrokken was bij dit succes!"

Edgard Terium kreeg ook de allerlaatste 'Michelinster van het Weekend' van het seizoen voor de collectieve prestatie van het team uit Maaseik.




Eindstand Porsche Carrera Cup Benelux 2024:

Overall:
1. Dirk Schouten,
2. Paul Meijer,
3. Benjamin Paque

Rookie:
1. Kobe Pauwels,
2. Sam Jongejan,
3. Domas Raudonis

PRO-AM:
1. Jani Käkelä,
2. Jules Grouwels,
3. Ziad Geris

Teams:
1. Q1 Trackracing,
2. D’Ieteren Luxury Performance,
3. RedAnt Racing

Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 3


Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 4


Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 5


Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 6

Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 7

Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 8


Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 9


Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 10


Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 11


Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 12


Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 13


Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 14


Bron foto's: Porsche Carrera Cup Benelux



Porsche Carrera Cup Benelux Zolder Foto 15

Porsche Carrera Cup Benelux Zolder logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS