Karting • Rotax Euro

RMCGF 2024 Daily Report 7: Rotax heeft de nieuwe RMCGF kampioenen gekroond

Uitgegeven door HJ van Keulen • 27 oktober 2024 02:38

Het was de finaledag op het Circuito Internazionale di Napoli in Sarno, Italië. Na een week hard racen was het tijd om de kampioenen van de 2024 RMC Grand Finals te kronen. De beste Rotax Max karters van over de hele wereld streden voor de laatste keer om de glorie en roem van het winnen van een van de belangrijkste kartwedstrijden ter wereld. Als je als kampioen het circuit verlaat, kan dat je leven voor de toekomst veranderen. Voor sommigen was het een week vol succes. Anderen richten zich nu al op het verdienen van een uitnodiging voor de RMC Grand Finals van 2025, die in Bahrein gehouden worden.

E20 Masters: Maurits Knopjes (NLD)

De Belgen deden het uitstekend met de zege van Vic Stevens bij de Rotax Max Senioren en in de DD2 won de Belg Xen de Ruwe, die al vele jaren woonachtig is in Slovenië en ook names dat land uitkomt in de Grand Finals! In de E20 Masters won de Nederlander Maurits Knopjes, zijn zoon Sem Knopjes maakte het familiesucces compleet met een mooi podium in de DD2. Jayden Thien verdedigde de Nederlandse eer met verve met een podiumplek in de Rotax Max Senior. Ook een pluim voor de Nederlandse monteurs, want bij drie kampioenen stond er een Nederlandse monteur achter dit succes! Team Nederland liet de leeuw brullen en eindigde knap als tweede achter Team UK in het landenklassement!

RMCGF 2024 Daily Report 7: Laten we nu naar de race-actie van de laatste races van de finales gaan.