Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

FOTO'S: Europese première Maserati GT2 Stradale: topsnelheid van 324 km per uur!

Uitgegeven door HJ van Keulen • 30 september 2024 11:50

In Monza werd tijdens het Fanatec GT2 European Series-kampioenschap powered by Pirelli voor het eerst in Europa ook de nieuwe Maserati GT2 Stradale supersportauto gepresenteerd. De auto werd afgelopen augustus officieel onthuld tijdens de prestigieuze Monterey Car Week in Californië. Het is een ode aan buitengewone en exclusieve sportiviteit, het resultaat van de technische en stilistische samensmelting van de Maserati GT2 racewagen en de Maserati MC20.

Europese première Maserati GT2 Stradale

De GT2 Stradale is een auto met roots op het circuit en een typegoedkeuring voor gebruik op de openbare weg, met de mogelijkheid om de extreme prestaties van de racewereld te combineren met eigenschappen als een auto voor dagelijks gebruik. Hij biedt het beste van de MC20 en GT2: een topsnelheid van 324 km/u; een tot 640 pk (471 kW) verhoogd maximaal vermogen (10 pk meer dan de MC20) en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 2,8 seconden. Daarmee is het de meest agiele achterwielaangedreven (RWD) auto in zijn klasse.

Europese première Maserati GT2 Stradale

Op het F1-circuit van Monza was de MCXtrema samen met de Maserati GT2 en GT2 Stradale de vertolker van optimale exclusiviteit van het Italiaanse merk. Van de 740 pk sterke racewagen - enkel goedgekeurd voor gebruik op het circuit en uitsluitend bedoeld voor gentleman drivers en raceautoliefhebbers – worden slechts 62 exemplaren geproduceerd.

Europese première Maserati GT2 Stradale

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS