Formule 1

Ondanks geruchtenmolen weet Jenson Button het zeker: “Max Verstappen sluit carrière af bij Red Bull”

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 mei 2024 14:15

De geruchtenmolen rondom een mogelijk vertrek met Max Verstappen draait al wekenlang op volle toeren. Het recente vertrek van Adrian Newey voeden de geruchten rondom Verstappen alleen nog maar meer. Jenson Button blijft erbij: Max Verstappen rijdt ook de komende jaren gewoon voor het team van Red Bull.

Jenson Button Max Verstappen

Op sportief gebied is er voor Verstappen dit seizoen in ieder geval nog geen vuiltje aan de lucht. Verstappen heeft het beste team van ontwerpers om zich heen en beschikt over de snelste auto van het veld. De Nederlander won vier van de vijf Grands Prix en heeft daarmee op het eerste oog niets te klagen. Toch gaat het er achter de schermen minder goed aan toe. Niet alleen zal de Horner-gate zorgen voor spanningen, maar zal het vertrek van Newey bijdragen aan onzekerheid binnen het team.

Ondanks alle onzekerheid, vertelt Jenson Button in gesprek met Sky Sports dat hij verwacht dat Verstappen blijft zitten waar hij zich: "Max gaat niet weg. Hij hoeft niet weg. Weet je, hij bevindt zich momenteel in zo'n sterke positie. Ik denk dat Max zijn loopbaan zal gaan afsluiten bij Red Bull. Dat is wat ik voel. Of dat nu over drie jaar is, over vijf jaar, of hoeveel jaar dan ook, ik denk dat hij zijn loopbaan zal afsluiten bij Red Bull."

"Als een coureur zegt dat hij weggaat en hij zit al in de beste auto en hij is drievoudig wereldkampioen, dan kan hij naar een ander team gaan, want dat is spannend. Maar het is nu al spannend. Ik bedoel, dit zijn de jaren waar we nog tientallen jaren over zullen praten. Over de grote Max Verstappen en over Red Bull, een bedrijf dat energiedrankjes verkoopt en meerdere titels wint."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS