Formule 1

Max Verstappen onthult enige Red Bull-wens nu onzekerheid achter de schermen voortduurt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 mei 2024 07:01

Max Verstappen heeft nogmaals benadrukt dat een 'rustige en vredige omgeving' zijn enige wens is bij Red Bull nu de onzekerheid achter de schermen bij het team voortduurt. Verstappen heeft genoten van een sterke start van zijn laatste seizoen, met vier overwinningen in de eerste vijf races en een voorsprong van 25 punten op teamgenoot Sergio Pérez in de stand.

Max Verstappen en Helmut Marko F1 Red Bull Racing

De prestaties van Red Bull op de baan bleven ongenaakbaar, ondanks de drama's buiten het circuit die het team bij de start van het nieuwe seizoen overspoelden en twijfels brachten over de toekomst van Verstappen.

Een verdere ontwikkeling in de saga kwam deze week toen meerdere artikelen beweerden dat ontwerpgoeroe Adrian Newey heeft aangegeven Red Bull te willen verlaten.

Verstappen - die de afgelopen weken sterk in verband werd gebracht met een sensationele overstap naar Mercedes - benadrukte dat een rustige en prestatiegerichte sfeer essentieel is voor hem. Hij vertelde De Telegraaf: "Wat voor mij heel belangrijk is, is rust in het team. Dat iedereen zich focust op de auto en de prestaties. Ik heb nu ook het gevoel dat het rustiger is dan aan het begin van het seizoen. Na mijn eerste wereldtitel in 2021 heb ik niet voor niets een lange deal getekend bij Red Bull. Het enige wat ik wil is rust en kalmte. Zolang ik gelukkig ben bij het team, is er geen reden om te vertrekken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS