Formule 1

Max Verstappen over balansproblemen bij Red Bull: 'Gaat de goede kant op, hopelijk kunnen we nog meer progressie boeken'

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 oktober 2024 18:15

Max Verstappen gaat nog altijd aan de leiding van het wereldkampioenschap Formule 1, maar het gaat dit jaar beduidend minder makkelijk ten opzichte van voorgaande jaren. Na een sterk begin in 2024, Verstappen won vier van de eerste vijf races dit seizoen, kwam er kort daarna plots zand in de motor wegens balansproblemen in de auto. In gesprek met Motorsport vertelt de drievoudig wereldkampioen Formule 1 uitgebreid over de moeilijkheden die hem tot op de dag van vandaag nog steeds dwarszitten.



Na het dominante begin in de eerste races van dit jaar verwachtte Verstappen niet dat hij nu zoveel problemen zou ervaren met zijn RB20. “In het begin was ik ook verrast. Maar als je kijkt naar wat onze problemen waren, dan begrijp ik het volledig. Op een zeker moment zijn we een verkeerde weg met de ontwikkeling. Andere teams hebben dat punt nog niet bereikt, of ontwikkelen hun auto net op een andere manier”, vertelt de Limburger over de oorzaak van de plotselinge vormdip.

De Red Bull-coureur vertelt dat hij al heel snel aanvoelde dat er iets mis was met de RB20, maar dat er eerst nog omheen gewerkt kon worden. “In een vroeg stadium voelde ik al dat deze auto wat balans heel anders is dan vorig jaar. In het begin konden we nog het een en ander compenseren omdat de concurrentie nog niet zo ver was, maar naarmate de tijd vorderde werd het slechter en slechter. De auto werd moeilijker te besturen en anderen maakten meer progressie,”

Red Bull Racing werkt hard aan een oplossing. Een kleine modificatie aan de vloer van de RB20 die werd geďntroduceerd in Baku, lijkt de eerste stap in de goede richting. Verstappen is hoopvol dat het ergste nu achter hem ligt, wat de balansproblemen betreft. “We zijn blij met wat we zagen in Baku. Dat voelde al een stuk beter. Ik denk dat we stappen in de juiste richting maken. Er gaat nog wel wat tijd overheen, maar laten we nog meer progressie kunnen boeken”,

De strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 gaat over twee weken weer verder. Het circus strijkt dan neer in Austin, Texas voor de Grand Prix van de Verenigde Staten op het Circuit of the America's. Verstappen leidt het kampioenschap met 52 punten voorsprong ten opzichte van zijn voornaamste rivaal, Lando Norris.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS