Formule 1

Red Bull Racing presenteert jaarcijfers: salarissen Horner en Marko openbaar! Minder winst ondanks succesjaar Max Verstappen

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 oktober 2024 05:02

Het Formule 1-team van Red Bull Racing heeft onlangs haar jaarcijfers van 2023 gepresenteerd. De Oostenrijkse renstal overlegt, net als in 2022, een miljoenenwinst, maar de cijfers waren minder groen dan een jaar eerder. Desondanks nam de jaaromzet van de equipe wel toe, bovendien zijn de jaarsalarissen van teambaas Christian Horner en adviseur Dr. Helmut Marko openbaar gemaakt.



Red Bull kende met Max Verstappen in 2023 een geweldig jaar. Het team verloor gedurende het hele seizoen slechts één van de in totaal 23 races. De Grand Prix van Singapore werd destijds weggekaapt door Ferrari-coureur Carlos Sainz, maar verder was de energiedrankfabrikant feilloos. Deze uitmuntende prestaties hebben een bijdrage geleverd aan de stijging van de jaaromzet. In 2022 kwam er 287,03 miljoen euro binnen, in 2023 steeg dit bedrag naar 304,47 miljoen euro.

Dit positieve gegeven heeft echter niet bijgedragen aan een hogere brutowinst. In 2022 hield Red Bull onderaan de streep 24,90 miljoen euro over, uit het meest recente jaarverslag blijkt dat er een jaar later ‘slechts’19,69 miljoen euro winst is gemaakt. Daarmee doet het team van coureurs Max Verstappen en Sergio Perez het wel beduidend beter dan Williams, waarvan onlangs bekend werd dat ze in 2023 ongeveer honderd miljoen euro verlies leden.

Overigens onthulde Red Bull ook de salarissen van een aantal kopstukken binnen de gelederen. Onder meer de verdiensten van Christian Horner en Helmut Marko zijn bekend gemaakt. Uit de cijfers blijkt dat Horner ongeveer 8 miljoen per jaar kreeg, Marko moest het doen met een ‘schamel’ 200.000 euro. Daarbij is het overigens wel belangrijk te vermelden dat Marko een aanzienlijk deel van zijn salaris ontvangt via het hoofdkantoor, en dus niet direct van Red Bull Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS