Formule 1

'Adrian Newey wordt mede-aandeelhouder van Aston Martin'

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 september 2024 10:44

The Daily Mail bracht eerder deze week naar buiten dat Aston Martin naar verluidt rond is met Adrian Newey. De baanbrekende move wordt mogelijk tijdens het komende Formule 1-weekend in Baku al aangekondigd. The Times onthult nu meer details over de overeenkomst tussen beide partijen. Newey krijgt zelfs aandelen van Aston Martin als onderdeel van zijn miljoenendeal met het Britse team.

null

De voormalig hoofd-ontwerper van Red Bull Racing wordt, sinds hij dit jaar zijn vertrek aankondigde bij de Oostenrijkse renstal, fel begeerd door een flink aantal Formule 1-teams. In eerste instantie leek Ferrari de beste papieren te hebben voor Newey’s handtekening, maar hij lijkt nu toch op korte termijn definitief neer te strijken bij Aston Martin.

The Times meldt dat, als onderdeel van de deal met Aston Martin, de Britse ingenieur ook een aantal aandelen toegeschoven krijgt. Het in Silverstone gevestigde team staat momenteel vijfde in het constructeurskampioenschap van de Formule 1. Lance Stroll en Fernando Alonso nemen de honneurs waar als coureurs.

Newey is al decennialang actief binnen de koningsklasse van de autosport en heeft dan ook liefst dertien wereldtitels op zijn palmares staan. In totaal werd hij met drie verschillende teams kampioen: Williams, McLaren en Red Bull. Met het laatstgenoemde team was hij liefst zes keer de beste.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS