Formule 1

'Gevoel dat er snel iets gaat veranderen' - Daniel Ricciardo RB-toekomst ernstig in twijfel getrokken na nieuwe tegenslag

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 april 2024 05:02

Na Daniel Ricciardo’s uitermate droevige optreden in Suzuka, waarin de ooit als talent beschouwde Aussie uitviel in de openingsronde na een crash, liet Channel 4's Formule 1-presentator Steve Jones doorschemeren dat er mogelijk een RB-coureurswissel aan zit te komen.

Daniel Ricciardo RB F1


Ricciardo had op Suzuka een veel beter raceweekend nodig. Zijn slechte start van het seizoen heeft twijfels opgeroepen over zijn toekomst bij RB. De kwalificatie suggereerde dat er misschien een doorbraak was bereikt, maar de race bleek een grote tegenslag.

Na het missen van VT1 om de jonge coureur Ayumu Iwasa zijn uur achter het stuur te geven, kwam Ricciardo op snelheid voor de kwalificatie en miste hij nipt een Q3-plek, ironisch genoeg omdat zijn RB-teamgenoot Yuki Tsunoda in de laatste seconden van Q2 net sneller bleek.

Op de vraag van Jones of hij met Ricciardo had gesproken, antwoordde Formule 1-correspondent Lawrence Barretto: "Dat heb ik gedaan. Hij was er erg, erg, erg aan toe, zou ik zeggen. Teleurgesteld, kon geen positieve dingen vinden, kon niet echt iets uitleggen. Hij had er eigenlijk niets over te zeggen."

Red Bull heeft opties tot zijn beschikking voor het geval Daniel Ricciardo niet de juiste coureur is voor dat RB-stoeltje, met Red Bull-reserve Liam Lawson op poleposition. De Nieuw-Zeelander heeft indruk gemaakt tijdens zijn stint bij het team vorig seizoen in plaats van de geblesseerde Ricciardo.

Jones gelooft dat de voortekenen onheilspellend zijn voor Daniel Ricciardo als hij blijft worstelen in zijn pogingen om controle te krijgen over teamgenoot Tsunoda. "Het is moeilijk, we houden het in de gaten, maar ik heb het gevoel dat er vrij snel iets gaat veranderen, mogelijk", voorspelde Jones.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS