Formule 1

Albon, Sargeant, Block en Vowles besturen legendarische Williams op Goodwood

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 maart 2024 10:08

Williams Racing kondigt met trots haar deelname aan het prestigieuze Goodwood Festival of Speed van dit jaar aan. F1-coureurs Alex Albon en Logan Sargeant, teamleider James Vowles en F1 Academy-ster Lia Block vormen tijdens het evenement de line-up.

Albon, Sargeant, Block en Vowles besturen legendarische Williams op Goodwood


Ze zullen achter het stuur kruipen van de FW08, die in 1982 het rijderskampioenschap won, tijdens het jaarlijkse paradepaardje van de autosport, waarmee Williams' geschiedenis in wording perfect samenkomt. Het wordt een mijlpaal voor zowel James als Lia, die voor het eerst in een Williams F1-auto mogen rijden op de wereldberoemde heuvelklim van Goodwood.

Williams en het Goodwood Festival of Speed zijn altijd al ideaal bij elkaar passende partners geweest. Ze delen diepe autosport wortels, ongeëvenaard Brits erfgoed en een toewijding om fans dichter dan ooit bij iconische racemachines te brengen.

In 2024 staat het Goodwood Festival of Speed in het teken van het vieren van de tijdlijn van aandrijving. Het thema 'Horseless to Hybrid - Revolutions in Power' zal een reis maken door de evolutie van de auto-industrie. Het beslaat een tijdlijn van meer dan 130 jaar en kijkt met trots terug op de vooruitgang die de auto-industrie heeft geboekt, terwijl er ook vooruit wordt gekeken naar de toekomst.

In lijn met het thema is het middelpunt van Williams een van haar historische sterauto's uit het verleden: De FW08 van Keke Rosberg. Deze gerespecteerde Formule 1-auto met grondeffect laat het niet aflatende streven van het team naar uitmuntendheid en baanbrekende innovatie zien dat ten grondslag ligt aan de 47-jarige geschiedenis van het team. Dankzij de superieure aerodynamica kon de Cosworth DFV-aangedreven FW08 concurreren met de krachtigere turbowagens uit die tijd en het meesterlijke rijgedrag van Rosberg bezorgde hem het wereldkampioenschap voor coureurs, inclusief één overwinning in Dijon. Samen met Derek Daly werd Williams 4e in het constructeurs kampioenschap. De coureurskroon van Keke in 1982 is een van de 16 wereldkampioenschappen in de ongelooflijke geschiedenis van Williams - zeven coureurstitels en negen constructeurstitels.

Alex bestuurt de legendarische auto als hij voor het tweede achtereenvolgende jaar terugkeert naar het Festival of Speed, terwijl Logan zijn debuut maakt op Goodwood. Ze ontmoeten een aantal van de toegewijde en gepassioneerde fans die de pelgrimstocht maken naar de fantastische viering van motorsport en autocultuur.

In wat een gedenkwaardig weekend belooft te worden, rijdt James voor het eerst in een Williams sinds hij vorig jaar het roer overnam als Team Principal en begon aan een langetermijnproject om het team weer terug te brengen in de strijd om het kampioenschap. Buiten de pitmuur is James een fervent coureur die onlangs nog deelnam aan de Asian Le Mans Series in 2022.

De line-up wordt gecompleteerd door Lia, de F1 Academy-deelneemster van Williams, die eerder deze maand haar debuut maakte op het Jeddah Corniche Circuit in Saoedi-Arabië. Lia is een opwindend jong talent dat meedoet aan het Formule 1-kampioenschap voor vrouwen in éénzitterraces. Ze heeft al meerdere onderscheidingen in de wacht gesleept in verschillende disciplines, waaronder het winnen van de American Rally Association Open Two-Wheel Drive-klasse in 2023, waarmee ze de jongste ARA-kampioen in de geschiedenis werd. Ze won ook de Pro-Stock autoklasse van de BAJA 1000 als lid van het Block House Racing-team in november.

James Vowles, Team Principal: "We kijken ernaar uit om dit jaar aanwezig te zijn op het Goodwood Festival of Speed en onze passie voor autosport te delen met fans van over de hele wereld. Het Festival of Speed is zo'n geliefd en uniek evenement en geeft ons de kans om het rijke erfgoed van Williams Racing en de autosport als geheel te vieren. Het zal een droom zijn die uitkomt voor mij om in een Williams F1-auto te rijden die de titel heeft gewonnen. We kunnen niet wachten om de heuvel te beklimmen en een show op te voeren voor het ongelooflijke publiek dat elk jaar op Goodwood samenkomt."

De hertog van Richmond, oprichter Goodwood Festival of Speed: "Ik ben verheugd dat Williams Racing dit jaar deelneemt aan het Festival of Speed met zo'n geweldige line-up van coureurs en de FW08, die zo schitterend aansluit bij ons thema 'Revolutions in Power'. Onze fans vinden het altijd geweldig om Formule 1-teams, -auto's en -coureurs in actie te zien en net als zij kijk ik er erg naar uit om Alex, Logan, James en Lia op de heuvel te zien."

Het Goodwood Festival of Speed vindt plaats van 11-14 juli 2024.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS