Formule 1

Andretti pleit opnieuw voor F1-toetreding met 'niet volledig gezonde' grid-claim

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 oktober 2024 10:00

Mario Andretti herhaalt zijn overtuiging dat de F1-grid moet uitbreiden, omdat niet alle teams in de hoogste klasse van de autosport 'echt volledig gezond' zijn.

Andretti Motorsport F1


"Ik denk dat het een zakelijke beslissing zou zijn om ten minste elf of twaalf teams toe te staan. Dat zou zeer gezond zijn voor de Formule 1", zegt Andretti. Hij wijst op de ambitie van F1 en het drukke schema: "De teamleden hebben geen leven. Met dit soort druk is er altijd een kans dat een team zou kunnen wankelen."

Andretti's zoon Michael zette een stap terug uit de dagelijkse leiding van Andretti Global, maar blijft adviseur. Hun poging om vanaf 2026 toe te treden tot F1 werd afgewezen.

Cadillac, Andretti's beoogde motorleverancier, wordt genoemd als mogelijke vervanger nu Renault stopt als motorleverancier.

De Grand Prix van de Verenigde Staten staat voor de deur. Daar zal het debat over uitbreiding van de grid ongetwijfeld doorgaan. "Er zijn altijd dingen gaande die vragen oproepen over de stabiliteit", concludeert Mario Andretti over de huidige F1-teams.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS