Formule 1

Tommie van der Struijs knap derde in finale Feedracing F4-talentenjacht

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 oktober 2024 11:16

MAGNY-COURS - Coureur Tommie van der Struijs heeft afgelopen week een indrukwekkende prestatie neergezet tijdens de Feedracing Formule 4-talentenjacht op het voormalige Formule 1-circuit van Magny-Cours. De vijftienjarige Nuenenaar eindigde knap als derde in de finale.

Tommie van der Struis op het circuit van Magny-Cours voor de Feedracing F4-talentenjacht

"Ik ben echt wel blij met dit resultaat", zei Tommie. "Al ging ik voor de winst natuurlijk.” Hij streed tijdens de finale-ronde in Frankrijk – die was opgedeeld in een kwartfinale, halve finale en finale - steeds samen met een andere coureur om de snelste tijd.

Hoewel hij in de halve finale werd uitgeschakeld, kijkt de snelle Brabander positief terug op zijn prestatie. "Ik heb sowieso een test gekregen in de nieuwe F4-auto voor het Frans kampioenschap. Op welk circuit is nog niet bekend, maar ik ben er heel blij mee."

Tommie had zich goed voorbereid op de finale in Frankrijk. De voorgaande rondes werden gehouden op het clubcircuit van Magny-Course, nu moest hij voor het eerst rijden op het voormalig F1-circuit. "Ik had de baan veel op de simulator thuis gereden", zei hij. "Tijdens de eerste sessie moest ik wel even wennen want in het echt is het echt wel anders dan in de simulator. Uiteindelijk raakte ik best goed bekend met de baan."

De overstap van karten naar formuleracen was een nieuwe ervaring voor Tommie. "Een formule-auto is wel een nog mooiere beleving dan het karten. Je zit in een cockpit op zo'n groot circuit. Dat is moeilijk uit te leggen", zei hij enthousiast. "Je moet het elk rondje doen. Altijd gas blijven geven."

Tommie van der Struis op het circuit van Magny-Cours voor de Feedracing F4-talentenjacht

Met deze ervaring op zak kijkt Tommie reikhalzend uit naar de toekomst. "We zijn nu aan het kijken of er mogelijkheden zijn om het Frans F4-kampioenschap te rijden. Als we dat gaan doen, dan stop ik met karten", legde hij uit. "En als F4 niet lukt, dan ga ik waarschijnlijk KZ2 rijden. Dat is ook keivet."

Voordat hij zich volledig op zijn autosportcarrière kan richten, wachten Tommie dit seizoen nog twee rondes in het NK Rotax Max. Te beginnen komend weekeinde op het circuit van Berghem. "Ik sta nu tweede in de Senioren-klasse. Als ik nu alles win en heel veel geluk heb, kan ik in theorie nog winnen, maar dat is niet realistisch. Berghem is gelukkig wel altijd een goede baan voor me. "

Hoe dan ook, de prestatie van Tommie in Magny-Cours en zijn ambitie om door te stromen naar het Franse F4-kampioenschap laten zien dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn racecarrière. “Ik hoop echt dat het lukt F4 te gaan rijden. Daar kijk ik echt naar uit!”

Tommie zoekt nog sponsoren die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Geïnteresseerd? Neem dan contact op via [email protected].

Tommie van der Struijs bedankt zijn vader en moeder en Vagtechniek.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS