Formule 1

BREAKING: Williams stuurt Logan Sargeant de laan uit!

Het team van Williams heeft bekend gemaakt dat zij Logan Sargeant hebben ontslagen na de Nederlandse Grand Prix. De Amerikaan maakte in Zandvoort nog een grote klapper mee. Er werd al tijden getwijfeld aan de toekomst van de coureur uit Florida. Zijn vervanger is de 21-jarige Franco Colapinto.



Sargeant kent een zeer matig seizoen. Waar hij vorig jaar al geen potten kon breken, zat er in 2024 niet veel meer in het vat. Hij werd overklast door teamgenoot Alexander Albon.

Teambaas James Vowles laat in een persbericht weten over het vertrek van Sargeant: "Het vervangen van een coureur halverwege het seizoen is geen beslissing die we lichtvaardig hebben genomen, maar we geloven dat dit Williams de beste kans geeft om te strijden om punten in de rest van het seizoen."

"Dit is ongetwijfeld ongelooflijk zwaar voor Logan, die alles heeft gegeven tijdens zijn tijd bij Williams, en we willen hem bedanken voor al zijn harde werk en positieve houding. Logan blijft een getalenteerde coureur en we zullen hem steunen om zijn racecarrière in de toekomst voort te zetten.