Formule 1

Topteams Red Bull en Mercedes bieden talent aan voor F1 stoeltje van Sargeant bij Williams

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 augustus 2024 11:01

Mercedes en Red Bull hebben beide aangegeven bereid te zijn een coureur uit te lenen aan Williams. Dit zou kunnen gebeuren als het team besluit Logan Sargeant te vervangen.

Logan Sargeant Williams F1


Toto Wolff, baas van Mercedes, steunt Mick Schumacher voor deze kans. Christian Horner van Red Bull staat open voor het uitlenen van Liam Lawson onder bepaalde voorwaarden.

Sargeant heeft momenteel geen zitje voor volgend seizoen. Hij crashte tijdens de training in Zandvoort, wat hij zelf omschreef als ‘een kleine fout met grote gevolgen’.

James Vowles, teambaas van Williams, steunt Sargeant nog steeds. Toch zijn er vragen over zijn toekomst vanwege zijn prestaties vergeleken met teamgenoot Alex Albon. Wolff gelooft dat Schumacher een nieuwe kans verdient: "Je wint geen F4, F3 en F2 en je presteert ondermaats in de Formule 1. Hij verdient een kans. De kans bij Williams is iets wat we zouden toejuichen.”

Horner zegt over het eventueel uitlenen van Lawson: "Het zou afhangen van de voorwaarden. Als we hem terug nodig hebben, dat we hem vrij snel terug kunnen hebben.” Hij voegde toe: "Als ze volgend weekend een coureur nodig hebben, dan staan we daar zeker voor open - maar dat is meer een vraag voor Williams dan voor ons om te beantwoorden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS