Formule 1

Bizarre fout kost Williams geld in Bakoe

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 september 2024 07:30

Alex Albon haalde de top 10 in de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar een kritieke fout van Williams verhinderde hem zijn laatste snelle ronde te rijden.

Alex Albon Williams F1


Williams vergat een koelventilator van Albons auto te halen toen hij de pitstraat verliet. De Brits-Thaise coureur moest stoppen om de ventilator zelf te verwijderen, waardoor hij zijn laatste vliegende ronde miste.

Teambaas James Vowles verontschuldigde zich na afloop bij Albon: "Alex, je reed spectaculair in de kwalificatie. Goed gedaan. Het spijt me van dat incident. We gaan ervoor zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt."

Albon reageerde sportief: "We gaan zondag vechten, iedereen. Maak je geen zorgen. We kunnen punten scoren."

De FIA legde Williams een boete van 5000 euro op voor het onveilig vrijgeven van de auto. In hun oordeel stond: "De auto werd vrijgegeven uit de garage met de koelventilator er nog aan vast. Albon stopte bij de eerste gelegenheid en verwijderde de ventilator zelf."

"We hadden ernstigere maatregelen genomen als deze acties andere coureurs hadden beïnvloed of een onveilige situatie hadden gecreëerd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS