Formule 1

Carlos Sainz reageert op fitnesszorgen terwijl twijfels over Australische GP worden geuit

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 maart 2024 14:39

Carlos Sainz voelt zich 'klaar' om terug te keren in actie met Ferrari in Melbourne. Desondanks geeft hij toe dat hoe hij zich op de baan voelt zijn status zal bepalen voor een comeback die je je 'niet kunt voorstellen'. Sainz is van plan om terug te keren naar de Ferrari voor de Grand Prix van Australië, nadat zijn plannen om in Saoedi-Arabië te racen veranderden in een ziekenhuisbezoek vanwege appendicitis. Daarvoor was een operatie nodig die gelukkig succesvol was voor de Spanjaard.

Carlos Sainz Ferrari F1


Sainz was al terug in de F1-paddock op racedag in Saoedi-Arabië. Daar keek hij toe hoe zijn 18-jarige vervanger Oliver Bearman een uiterst indrukwekkend F1-debuut maakte. Sainz hoopt achter het stuur te zitten voor Ferrari in Albert Park, ondanks dat er fitnesszorgen opdoken voorafgaand aan het raceweekend.

F1-fotograaf Kym Illman had beweerd dat Sainz 'niet vrij bewoog' nadat hij was teruggekeerd naar de paddock van een fietstocht rond het circuit, en na een gesprek met de Ferrari-coureur, was hij niet overtuigd dat hij in een positie is om terug te keren in actie. Sainz verzekerde dat hij zich 'klaar' voelt, hoewel wat hij op de baan ervaart dat zeker zal bepalen.

Sprekend met de media voorafgaand aan de Grand Prix van Australië, werd Sainz ondervraagd over de uitdaging om terug te keren in de SF-24, waarop hij zei: "Ik laat het je morgen weten als ik weer in de auto stap en de G-krachten me een beetje rondgooien. Maar ik voel me klaar. Ik heb zoveel mogelijk gedaan om te herstellen en je kunt je niet voorstellen welke inspanning en logistiek ik heb gedaan om fit te zijn voor deze race. Vooruitgang, ik ben erg blij met de vooruitgang die ik heb geboekt en nu, zoals ik al zei, is het tijd om in de auto te springen en te zien hoe ik me voel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS