Formule 1

Charles Leclerc baalt na problemen: “Heb geen idee wat er gebeurde”

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 juni 2024 09:30

Charles Leclerc baalt na het mislopen van een potentiële goede tijd in de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. In SQ3 gingen de heren Formule 1-coureur allemaal laat naar buiten en konden ze allemaal slechts één snelle ronde rijden. Precies bij het uitrijden van de pits, kende Leclerc een elektronisch probleem. Na een snelle reset kon hij verder, maar hij was net te laat om een ronde te kunnen starten.

Charles Leclerc

Ferrari had tijdens de eerste en enige vrije training van het weekend nog niet veel laten zien, toch vlakte de concurrentie de rode auto’s niet uit, zeker Leclerc niet. Toch bleek het achteraf minder rooskleurig voor Leclerc. Bij het uitrijden schoot zijn auto namelijk in de anti-stall modus. Dit systeem zorgt ervoor dat de auto niet zomaar afslaat. Dit systeem wilde er niet af en daarom moest Leclerc een snelle reset uitvoeren.

Leclerc kan enkele seconden te kort om alsnog aan zijn snelle ronde te mogen beginnen. In gesprek met Sky Sports geeft hij aan dat het een enorm teleurstellende dag was in Oostenrijk: "Ik heb geen idee wat er gebeurde”, begint Leclerc. “Ik stond in de pitlane en toen schoot de auto ineens in anti-stall en toen ging alles ineens uit. Het team zei dat we hier later over gaan praten, dus ik weet het niet. We waren niet supersterk, maar we hadden het zeker beter gedaan dan P10. Ik baal hiervan, maar ik ga mijn best doen om naar voren te komen in de sprintrace."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS