Formule 1

Charles Leclerc voelt spanning stijgen in Abu Dhabi: �Strijd met Mercedes is begonnen�

ABU DHABI - Charles Leclerc begon positief aan het laatste Formule 1-weekend in Abu Dhabi. De Monegask moest in de eerste vrije training zijn auto afstaan aan Robert Shwartzman, maar begon de tweede sessie met een kickstart. Hij reed de snelste tijd, een hoopvol begin voor een belangrijk weekend.



Ferrari heeft vier punten achterstand op het team van Mercedes in de strijd om de tweede positie in het kampioenschap. Het Italiaanse team moet er nog flink aan trekken om dit verschil te dichten, aangezien Mercedes de snelheid er ook goed in had zitten. Ondanks de snelste tijd in de tweede training, valt er nog veel te verbeteren volgens de vijfvoudig Grand Prix-winnaar: "Het was een lastige dag. We reden slechts twee runs op de korte afstand en niet veel in totaal, maar het gevoel in de auto was tot nu toe redelijk goed. De strijd met Mercedes is begonnen en ze zien er competitief uit, dus het zal niet gemakkelijk zijn. We zullen er alles aan doen om ons morgen voor hen te kwalificeren."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!