Formule 1

Max Verstappen al drie jaar lang de sterkste in Abu Dhabi! Nog één keer gas geven! + UITZENDSCHEMA Viaplay

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 november 2023 12:11

Na het spektakelstuk in Las Vegas USA staat dit weekend de laatste Grand Prix van het Formule 1-seizoen 2023b op het programma. De coureurs gaan nog één keer gas geven op Yas Marina in Abu Dhabi, waar een historisch jaar van Max Verstappen ten einde komt.

Max Verstappen F1

Het Formule 1-seizoen van 2023 begon op 5 maart in Bahrein en eindigt dit weekend ook in het Midden-Oosten. Het technische Yas Marina Circuit in Abu Dhabi is traditiegetrouw het decor voor de seizoenfinale van de Formule 1. Het is het circuit waar Max Verstappen in 2021 in de allerlaatste ronde zijn eerste wereldtitel in de wacht sleepte. Dit weekend keert de Nederlander er terug als drievoudig wereldkampioen.

Verstappen kan terug kijken op een historisch seizoen, waarin hij de overwinningen en de records aan elkaar reeg. Van de 21 reeds verreden races won de Red Bull-coureur er 18. De Limburger heeft een recordaantal punten behaald, reed al een recordaantal ronden aan de leiding en stond tot dusver dit seizoen alleen niet op het podium in Singapore, de enige Grand Prix die dit jaar niet gewonnen werd door het team van Red Bull Racing.

Ondanks alle successen is de honger van Verstappen nog niet gestild. De Nederlander wil het seizoen namelijk in stijl afsluiten met een overwinning. De afgelopen drie jaar was hij al de sterkste op het 5,2 kilometer lange circuit van Abu Dhabi. Zondag mag hij er vanaf 14.00 uur Nederlandse tijd opnieuw voor gaan zitten in de enige race op de kalender die begint in het daglicht, maar eindigt in het donker.

Het laatste Grand Prix-weekend van 2023 wordt vrijdag om 10.30 uur afgetrapt met de eerste vrije training. De tweede vrije training gaat om 14.00 uur van start, met aansluitend de Formule 1-talkshow Shakedown. Na de kwalificatie en de race op zaterdag en zondag wordt het raceweekend op Viaplay traditiegetrouw afgesloten op maandag, met een nieuwe aflevering van In de Slipstream. Daarna duiken de teams en coureurs de winterstop in, maar blijft Viaplay de liefhebbers verwennen met heel veel exclusieve Formule 1-content.

Tijdschema Viaplay GP Abu Dhabi

VRIJDAG - 24 NOVEMBER
Vrije training #1 - 10:30u
Vrije training #2 - 14:00u
Shakedown - 15:00u

ZATERDAG - 25 NOVEMBER
Vrije training #3 - 11:30u
Voorbeschouwing & Kwalificatie - 14:00u

ZONDAG - 26 NOVEMBER
Voorbeschouwing & Race - 13:00u

MAANDAG - 27 NOVEMBER
In de Slipstream - 18:00u

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS