Formule 1

Charles Leclerc verwacht riskante strategieën en riskante inhaalacties: "Coureurs zullen meer risico nemen als..."

Uitgegeven door Bart • 23 april 2020 11:03

Door de uitbraak van het coronavirus is het de grote vraag hoeveel F1-races er in het seizoen 2020 gereden kunnen gaan worden. Waar oorspronkelijk 22 races op de kalender stonden, hoopt de Formule 1 er nog 15 tot 18 af te kunnen werken. Het aantal races op de kalender zorgt bij de coureurs voor een afwijkende aanpak, zo denkt Ferrari F1-coureur Charles Leclerc.

Charles Leclerc


"Als het seizoen korter duurt, zullen coureurs meer risico gaan nemen", zegt de Monegask in The Guardian. "Het zou best wel eens voor verrassingen kunnen zorgen en leuker om naar te kijken. Ik ben er zeker van dat Mercedes en Lewis Hamilton weer de favoriet zullen zijn. Ook in een kampioenschap over acht races, maar waarschijnlijk zullen meerdere coureurs risico's gaan nemen. Riskante strategieën, riskante inhaalacties."

Daarnaast zullen coureurs tijd nodig hebben om hun ritme terug te vinden na zes maanden zonder actie. "Dat zal moeilijk worden", beaamt Leclerc. "Je moet in een soort bubbel komen vlak voordat je gaat racen. Als je dat lang niet gedaan hebt, is het moeilijk om die mindset voor elkaar te krijgen."

Leclerc kan ook niet anders dan afwachten wat er gaat gebeuren. "De hele kalender is op de schop gegooid en er wordt aan alternatieven gedacht. We moeten er maar het beste van maken. Als dat betekent dat we twee races op hetzelfde circuit moeten rijden, is dat maar zo."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS