Formule 1

Christian Horner en Max Verstappen omhelzen elkaar; is de Max de sleutel tot verzoening?

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 maart 2024 20:56

Red Bull F1-teambaas Christian Horner en Red Bull Racing-coureur Max Verstappen hebben elkaar voorafgaande aan de start van het F1-weekend in Australië een warme omhelzing gegeven. Daarna volgde een conversatie tussen het tweetal waarbij ook Raymond Vermeulen aanwezig was, zo meldt de Britse media.

Max Verstappen Red Bull RB20


Het lijkt het bewijs van een voorlopig ‘staak het vuren’, die afgesloten zou zijn tussen Horner, Dr. Helmut Marko en Jos Verstappen. Eerder zei de Nederlander in Melbourne al, ondanks de geruchten van een overgang naar Mercedes, dat hij zijn contract tot en met 2028 wil uitdienen bij het team van de energiedrankenfabrikant. Volgens Mirror Sport die melding van de omhelzing maakte, is het maar de vraag of de wapenstilstand het volhoudt en dat de beschadigde relaties hersteld kunnen worden.

De regerend wereldkampioen lijkt op dit moment de beste schakel te zijn tussen het drietal. Hoewel Max Verstappen zei dat zijn vader ‘geen leugenaar’ is en gedreigd heeft te vertrekken als Dr. Helmut Marko het team verlaat, heeft hij zelf nooit publiekelijk de aanval op Horner gekozen. De Nederlandse coureur sprak juist in Australië eerder zalvende woorden en drukte de wens uit om de Red Bull-familie bij elkaar te houden. Verstappen zei juist dat hij wil dat de keyplayers juist voor een langere periode aan het team verbonden blijven.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS