Formule 1

Christian Horner verwacht tegenstand door updates Ferrari en Mercedes

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 mei 2023 17:01

Het team van Red Bull Racing is na vijf Grands Prix in 2023 nog ongeslagen. Alle races werden door één van hun coureurs gewonnen, er staat dan ook geen maat op de snelheid van de RB19. Toch rekent teambaas Christian Horner zich nog niet rijk. Hij stelt dat updates van Ferrari en Mercedes het feestje nog kunnen verstoren.

Christian Horner

Na een week pauze vervolgt de Formule 1 het spektakel weer in Italië, voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Omdat het de eerste race is in Europa nemen veel teams updates mee naar de race. Ferrari en Mercedes hadden al eerder aangekondigd dat er dit weekend flink verbouwd gaat worden.

Christian Horner weet dan ook niet of Red Bull opnieuw oppermachtig zal optreden in Imola. Hij deelt zijn bevindingen met de Financial Times: "Er zijn altijd dingen die kunnen veranderen. We keren nu weer terug naar het Europese seizoen. De eerste grote updates komen er dan ook aan. Als we Mercedes mogen geloven, dan komt er bij dat team een volledig nieuwe auto aan! Bij Ferrari komen er ook updates en de concurrenten zullen dus stappen gaan zetten."

"Het is nog steeds erg vroeg in het seizoen. Het is heel makkelijk om te kijken naar de afgelopen races. De ontwikkelingen die nu in de pijplijn zitten bij andere teams zullen er zeker voor zorgen dat het veld weer dichterbij elkaar komt."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS