Formule 1

Contact Russell - Verstappen kostte forse snelheid

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 september 2024 17:02

Mercedes onthult dat George Russell 0,8 seconden per ronde verloor na contact met Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Italië.

#F1Russell en Verstappen op Monza F1


"Na dat contact zagen we een significante daling. Puur qua downforce zou het ongeveer vier tienden van een seconde zijn. Maar omdat het allemaal van de voorkant kwam, kon de coureur niet goed de bochten door", zegt Andrew Shovlin, technisch directeur van Mercedes.

Het team besloot Russell pas in ronde twaalf binnen te halen vanwege veiligheidsredenen. Shovlin bevestigt dat Russell en Verstappen in de tweede chicane in aanraking kwamen, maar beschouwt het als een race-incident.

Russells problemen begonnen al in de eerste bocht. "Oscar Piastri was voor hem langs gekomen. Dat zorgt inherent voor veel downforce-verlies. George werd vervolgens verrast door hoe vroeg Oscar remde, waardoor George de uitloopstrook moest gebruiken", aldus Shovlin.

"We konden zien dat de vleugel verder achteruit ging en op dat moment besloten we een vroege stop te maken, naar de harde band te gaan, de reserve-voorvleugel te monteren en van daaruit verder te gaan. Maar dat verpeste zijn hele race, vanaf daar was het bijna onmogelijk om te herstellen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS