Formule 1

Daniel Ricciardo's 'arrogante' fase en de realitycheck

Daniel Ricciardo herinnert zich hoe een goede vriend hem tijdens zijn Red Bull-periode waarschuwde voor zijn groeiende ego.



Na zijn succesvolle overstap naar Red Bull in 2014, waar hij drie races won, gaf Ricciardo toe dat het succes naar zijn hoofd steeg. "Ik werd waarschijnlijk een beetje vreemd, in de zin dat ik mezelf vooruit liep en waarschijnlijk een beetje arrogant werd", zei de Australiër in de Red Flags podcast.

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in 2015 confronteerde een goede vriend hem met zijn gedragsverandering. "Ik heb de laatste weken een verandering gezien en ik vind het niet leuk. Ik wil dat je je ervan bewust bent, want ik denk niet dat het je ware zelf is", vertelde Ricciardo over het gesprek.

Daniel Ricciardo waardeerde de eerlijkheid van zijn vriend en realiseerde zich dat hij met beide benen op de grond moest blijven staan. Hij verlaat de Formule 1 nu als achtvoudig Grand Prix-winnaar, met zijn laatste overwinning voor McLaren in Monza in 2021.

"Ik respecteerde hem en nam toen een goede blik op mezelf. Ik realiseerde me: 'Ja, ik moet gewoon met beide benen op de grond blijven staan'", concludeerde Ricciardo over deze leerzame ervaring.

De slappe lach! Daniel Ricciardo en Max Verstappen slopen een sleurhut:



Daniel Ricciardo op bezoek in Nederland: