Formule 1

Daniel Ricciardo's gewaagde camera-actie bij Mercedes onthuld

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 oktober 2024 17:14

Daniel Ricciardo's recente vertrek bij VCARB heeft een oude anekdote doen herleven. Christian Horner herinnerde zich een brutale camera-stunt die Ricciardo uithaalde in de Mercedes-garage.

Voormalig lachebekje van de F1 Daniel Ricciardo.


Tijdens een regenpauze bij de Grand Prix van Italië in 2017 pakte Ricciardo een tv-camera en filmde de remklauwen van de Mercedes W07. Horner vertelde in de F1 Nation podcast: "Ik ben verbaasd dat Toto hem niet meteen eruit gooide toen hij inzoomde op hun remklauwen en alles waar wij in geïnteresseerd waren."

De Red Bull-teambaas prees Ricciardo's persoonlijkheid: "Hij is een briljant karakter. Hij verlicht een kamer als hij binnenkomt met die aanstekelijke glimlach."

Horner hoopt dat de voormalig teamgenoot van Max Verstappen betrokken blijft bij de sport, mogelijk in een ambassadeursrol bij Red Bull. Hij sloot een comeback niet uit: "Als Liam of Checo het niet voor elkaar krijgen, weten we waartoe Daniel in staat is."

"Het meest smerige ooit was champagne drinken uit zijn bezwete schoen, maar hij maakte het zijn handelsmerk", herinnerde Horner zich met een lach.

De slappe lach! Daniel Ricciardo en Max Verstappen slopen een sleurhut:



Daniel Ricciardo op bezoek in Nederland:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS