Formule 1

Daniel Ricciardo geeft tekst en uitleg na rentree: "Hele weekend was goed! Ik zal leren van de fouten!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 juli 2023 05:03

Daniel Ricciardo maakte tijdens de Hongaarse Grand Prix zijn rentree in de Formule 1. De Australiër eindigde de race op de dertiende positie, dezelfde plek als waarvan hij de race aanving. De AlphaTauri-coureur is blij met zijn terugkeer in de Formule 1, zelfs nadat Guanyu Zhou in de eerste bocht tegen hem aanreed. Was dat incident niet gebeurd, had hij zelfs in de punten kunnen eindigen.

Daniel Ricciardo

Ricciardo moest de eerste maanden van het seizoen vanaf de zijlijn toekijken, maar was er als de kippen bij toen Nyck de Vries werd weggestuurd bij AlphaTauri. De man uit Perth reed dit weekend zijn eerste meters in de AlphaTauri AT04 en zat al snel op het tempo van teamgenoot Yuki Tsunoda.

In een persbericht van het team blikte hij terug op zijn terugkeer in de koningsklasse van de autosport: “Het hele weekend was goed en het voelde geweldig om terug te komen, nu voel ik echt alle dingen die ik de afgelopen twaalf maanden heb gemist. Ik kan niet om meer vragen in het eerste weekend, en het geeft me vertrouwen”, begint hij. “Ik werd geraakt in bocht 1 en zakte naar de staart van het peloton. Daarna kwamen we vast te zitten in het verkeer, maar toen we eenmaal wat frisse lucht hadden, kon ik in een ritme komen en vanaf dat moment was ik gelukkig. Ons tempo was niet slecht, misschien hadden we vandaag in de punten kunnen staan, ik weet het niet, maar onze strategie was goed, we hadden gewoon wat pech. Aan de andere kant had het contact bij de start mijn race kunnen beëindigen, dus ik ben dankbaar dat de auto nog in orde was en ik 70 ronden heb kunnen rijden om zoveel mogelijk te leren. Ik zal leren van de fouten die ik heb gemaakt om beter en beter te worden, en ik heb kleine mentale aantekeningen gemaakt, die ik zal delen met het team.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS