Formule 1

Denkwijze Lewis Hamilton geëvalueerd na 'shit happens'-conclusie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 mei 2024 19:30

Nadat hij in China had gelachen en 'shit happens' zei, is er veel gespeculeerd over de mindset van Lewis Hamilton, die bezig is aan een moeilijk laatste seizoen bij Mercedes. De titelstrijd van dit jaar markeert Hamiltons laatste seizoen bij het team waarmee hij zes coureurstitels en acht constructeurstitels won. Volgend jaar vertrekt hij naar Ferrari.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1

Mercedes is in het beste geval de vierde snelste auto op het circuit, in het slechtste geval de vijfde achter Aston Martin. Mercedes heeft onthuld dat het problemen heeft met de correlatie tussen de fabriek en het circuit. Dat betekent dat de W15 meer downforce heeft dan zijn voorganger, maar dat vertaalt zich niet in betere rondetijden dan vorig jaar. Het team moest dus sessie per sessie experimenteren. Dat resulteerde in een podiumplaats voor Hamilton in de sprintrace in China, gevolgd door een exit in Q1 enkele uren later in de kwalificatie.

Hamilton lachte wrang om dat laatste en vertelde de media: "Shit happens." Dat is op een verbijsterende uitspraak door de zevenvoudig wereldkampioen. Powell zegt dat het te wijten is aan de 'raadselachtige' vorm van Mercedes, waardoor iedereen, zowel Mercedes als de kenners, in verwarring zijn over wat er aan de hand is.

Hamilton noemde het een 'wederopbouwfase', maar gevraagd naar hoe lang die duurt, antwoordde Powell aan Channel 4: "Nou, precies".

"Het is puzzelen met Mercedes op dit moment. Lewis heeft veel te danken aan Mercedes en hij is daar heel openlijk over, hij heeft veel kampioenschappen met ze gewonnen, dus hij zal nog steeds hard werken, maar hij zal enorm teleurgesteld zijn."

"Ik weet nog steeds niet precies wat er aan de hand is bij Mercedes, want Lewis rijdt een goede sprintrace en dan is er ineens een hele verandering voor de rest van het weekend. Dat is bizar en ik weet zeker dat zij ook behoorlijk in de war zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS