Formule 1

Driver of the Day Sebastian Vettel genoot in Amerika: "Mooi om weer even aan de leiding gereden te hebben"

Uitgegeven door Bart • 24 oktober 2022 09:02

Sebastian Vettel moest uiteindelijk in Amerika genoegen nemen met de zevende plaats. De Duitser werd voor zijn race uitgeroepen tot Driver of the Day, maar het resultaat had beter kunnen zijn als Aston Martin niet in de fout was gegaan bij een pitstop. Net als bij Max Verstappen was er een probleem met een wheel gun. Vettel kwam na een late fraaie inhaalactie op Kevin Magnussen als achtste over de streep, maar schoof later nog een plekje op door een tijdstraf voor Fernando Alonso.

Sebastian Vettel


"In het laatste deel van de race heb ik me goed kunnen herstellen en vier punten kunnen scoren", reageert Vettel na afloop van de race. Door de straf van Alonso werden dat uiteindelijk zes punten. "Ik heb echt genoten van die laatste paar rondjes en zeker van mijn gevecht met Kevin in de laatste ronde."

"Toen ik over de finish kwam, pompte de adrenaline door mijn lijf. Zonder die trage pitstop, had ik makkelijk zesde kunnen worden, dus we moeten de positieve punten van onze competitieve auto meenemen naar volgende week. We waren de hele race sterk, mijn start was geweldig en ik reed al snel op de vijfde plaats. Het was ook mooi dat ik weer even aan de leiding van de race heb gereden. Dat was al een tijdje geleden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS