Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Dubbel succes voor het Nederlandse GP Elite in supportprogramma Formule 1

Uitgegeven door HJ van Keulen • 9 maart 2024 18:00

Dubbel succes dit weekend voor het Nederlandse Team GP Elite. Met twee podiumplekken wist rijder Sören Spreng, uitkomend voor de Noord-Hollandse renstal, het Pro-Am kampioenschap in de Porsche Carrera Cup Middle East te winnen. Daarnaast ging het team er met het teamkampioenschap vandoor.

Sören Spreng en Team GP Elite kampioen Porsche Carrera Cup Middle East


Team GP Elite uit De Rijp was in voorgaande jaren al zeer succesvol in dit kampioenschap. Ook dit jaar weten zij met twee titels dit succes voort te zetten. Tijdens de races op Jeddah, die als voorprogramma van de Formule 1 gereden worden, wist Sören Spreng tweemaal het podium te halen. Hiermee hield hij de concurrentie op voldoende afstand om zijn titel veilig te stellen. Ook haalde hij samen met teamgenoot Cédric Chassang genoeg punten binnen om het kampioenschap onder de teams te beslissen.

Sören Spreng en Team GP Elite kampioen Porsche Carrera Cup Middle East

Met 6 raceweekenden op circuits als Bahrein, Dubai, Abu Dhabi en Jeddah is de Porsche Carrera Cup Middle East een populair winterkampioenschap voor rijders uit diverse Porsche one-make series. Het startveld is competitief, met onder andere deelnemers uit de prestigieuze Porsche Mobil 1 Supercup. Het is niet voor niets dat twee van de zes weekenden als voorprogramma van de Formule 1 Grands Prix op Bahrein en Jeddah gehouden worden.

Sören Spreng en Team GP Elite kampioen Porsche Carrera Cup Middle East


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS