Formule 1

Eddie Jordan: "De tijd raakt op voor Max Verstappen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 december 2020 11:49

Lewis Hamilton kon de afgelopen jaren alleen door Nico Rosberg van de titel gehouden worden. De Mercedes-coureur sleepte in de periode vanaf 2014 zes van de zeven wereldtitels binnen. Volgens Eddie Jordan moet de coureur die hem gaat evenaren nog geboren worden.

Eddie Jordan F1


“Het managen van de banden is essentieel deze dagen en Hamilton is de beste coureur van allemaal”, zegt Jorden tegen L’Equipe. “De statistieken tonen aan dat Hamilton Schumacher voorbij is. Gaat hij ook zijn achtste titel winnen? Als iemand in staat is om dat te evenaren, kan dat alleen als hij nog niet geboren is.”

“De tijd raakt op voor Verstappen. Ik neem aan dat Lewis nog twee jaar blijft en als hij doorgaat om te domineren, omdat de auto’s niet veranderen, dan heeft Mercedes alles om die resultaten te behalen. Ik denk dat Red Bull en Max de enigen zijn die ze echt kunnen uitdagen.”

Om nu te roepen dat de tijd opraakt voor de Nederlander is misschien wat voorbarig. Max Verstappen is pas 23 jaar in tegenstelling tot de wereldkampioen, die 35 is. Hamilton behaalde van zijn zeven titels er zes in de periode van 2014 tot en met 2020. Zijn tweede titel behaalde hij dus op 29-jarige leeftijd. Er is dus wel degelijk voldoende tijd, mocht de Red Bull-coureur een competitieve auto krijgen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS