Formule 1

F1 Grand Prix van Madrid: Belangrijke ontwikkeling nu de dagen van Barcelona geteld lijken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 januari 2024 18:07

Volgens diverse media in Spanje komt de Grand Prix van Madrid steeds dichterbij. Het zou volgende week al kunnen worden aangekondigd dat er een race in de Spaanse hoofdstad komt. Die zou vanaf 2026 op de kalender kunnen staan.

Madrid F1

Het Spaanse blad AS meldt dat de aankondiging van de race volgende week al zou kunnen komen. Het blad beweert dat er een 'langetermijnovereenkomst' met de Formule 1 is om een race te organiseren op een semi-stratencircuit dat de sport langs een aantal bezienswaardigheden van de stad zou leiden.

Een race in de Spaanse hoofdstad zou gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van de huidige Grand Prix van Spanje in Barcelona, die sinds 1991 wordt gehouden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De huidige overeenkomst met het circuit loopt tot 2026, maar mocht er een overeenkomst met Madrid komen, dan betwijfelt F1 CEO Stefano Domenicali of er in de toekomst twee races in Spanje kunnen plaatsvinden.

Hij vertelde AS vorig jaar toen hem dat onderwerp werd voorgelegd: "Niet op de middellange termijn. Na 2026 zitten we in die situatie van twee races in Europa in hetzelfde land, tenzij er iets verandert en het anders wordt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS