Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Falken Motorsport blijft in de NLS: "We zijn klaar om weer aan de top mee te doen"

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 6 maart 2024 15:00

Falken Motorsports gaat in 2024 weer deelnemen aan de Nurburgring Endurance Series (NLS) en de ADAC Ravenol 24h Nurburgring. Er zullen opnieuw twee Porsches 911 GT3 R (992) deelnemen, wat een raceseizoen vol actie op de Nordschleife belooft. De aankondiging volgt op een succesvol 2023, waarin de iconische blauwgroene Porsches als derde eindigden in de NLS Speed Trophy dankzij meerdere Top 5-resultaten, waaronder overwinningen in NLS5 en NLS6. De rijdersbezetting wordt volgende maand bevestigd. 2024 is het tweede jaar dat Falken Motorsports met de 911 GT3 R (992) deelneemt en het is voor Falken het veertiende jaar als Porsche-klantenteam.

Falken Motorsports 2024 deelname Nurburgring Endurance Series (NLS) en de ADAC Ravenol 24h Nurburgring

-Na een seizoen van ervaring met de 911 GT3 R (992) kijken we ernaar uit om opnieuw als Porsche-klantenteam deel te nemen-, zegt Stefanie Olbertz, Motorsport Manager bij Falken Tyres en vervolgt: -We hebben vorig jaar veel geleerd, drie podiumplaatsen behaald en we zijn klaar om weer aan de top mee te doen. -

Falkens motto "From racing to the road" ligt al tientallen jaren ten grondslag aan hun innige relatie met de Nurburgring. De enduranceraces bieden een unieke technologieoverdracht, die Falken doorgeeft aan haar klanten, bijvoorbeeld in de ontwikkeling van de nieuwe UUHP-band genaamd AZENIS RS820.

De klantenteams zullen ook op Falken-banden rijden en het Falken-logo zal zichtbaar zijn op de diverse, individuele auto's, net als op de twee SP9 Pro-auto's. Het logo van Falken zal ook prominent aanwezig zijn op de voorspatborden van alle auto�s van het hele veld, als officiele NLS-partner.

Als onderdeel van de verlenging van hun sponsorschap voor 2024 zal Falken opnieuw de livestream van het evenement ondersteunen, zodat fans die niet in staat zijn om de 'Groene Hel' te bezoeken, de actie in realtime kunnen volgen.

Het eerste optreden van Falken zal plaatsvinden tijdens de Nordschleife test op 22 en 23 maart. De eerste race wordt verreden tijdens de NLS1 en NLS2 double-header op 5 en 6 april, direct gevolgd door de ADAC 24h Nurburgring kwalificatierace, die vanaf dit jaar ook deel uitmaakt van de NLS-serie en een double-header is van de NLS races 3 en 4.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS