Formule 1

Fernando Alonso ziet vergelijking tussen gevecht met Sergio Perez en legendarische strijd met Schumacher

Fernando Alonso en Sergio Perez vochten in Brazilië een titanenstrijd uit voor het laatste plekje op het podium. Het ging er hard aan toe, maar de strijd kwam uiteindelijk op het conto te staan van Alonso. De twee omhelsden elkaar na de wedstrijd en bedanken elkaar voor het gevecht. De strijd deed Alonso denken aan zijn heldengevecht tegen Michael Schumacher in de Grand Prix van Imola 2005.



De Aston Martin-coureur zag Sergio Perez in het tweede deel van de wedstrijd gestaag naar zich toe rijden. Rondenlang keek Perez naar een gaatje en hij haalde Alonso twee ronden voor het einde in. Alonso's gedachten brachten hem direct terug naar de Grand Prix van San Marino in 2005.

Op het circuit van Enzo e Dino Ferrari had hij het aan de stok van Michael Schumacher. In de persconferentie na de Braziliaanse Grand Prix werd de 32-voudig Grand Prix-winnaar gevraagd naar welk gevecht Alonso makkelijker af ging: "In 2005 was het makkelijk omdat je toen nog geen DRS had. Nu met de DRS is het een beetje anders en moet je het spelletje ook anders gaan spelen. Bandenmanagement zag er toentertijd ook heel erg anders uit. Je kon toen de band misschien wel de hele race tot de limiet pushen. Als je in 2005 je je plek verloor, dan was het 'doei doei'. Je kon het niet meer goedmaken, hier had ik nog wel een kans."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!